Digidexo.com

Om Dystoniske Posture

Om Dystoniske Posture


Muskelgrupper vri eller fryses inn Postures med dystoni, en nevrologisk lidelse. Alvorlighetsgraden av tilstanden varierer fra mild til alvorlig. Det manifesterer det meste i nakke, kjeve og armer, men kan også ses i bena og tær. I alvorlige tilfeller personen kan ha en holdning som er ganske bulkete. Dystoni kan påvirke et enkelt område av legemet (kalt fokal dystoni), eller en halvdel av legemet (hemidystonia), eller det kan påvirke mange forskjellige områder samtidig. Dystoni har mange årsaker og noen kurer.

Årsaker til Dystoni

Årsakene til dystoni er ikke klart. Det kan være noen sammenheng med basalgangliene, et område av hjernen som styrer bevegelse, og dermed tilstanden kan karakteriseres som "cross talk" mellom nervene. Pasienten ønsker å flytte ett sett av muskler og et annet sett av muskler utilsiktet påvirket.

Cerebral parese, hjerneslag, svulster og ulike sykdommer kan manifestere seg som dystoni. Videre, mange stoffer og kjemiske tilstander i kroppen føre til dystoni.

Det er isolerte tilfeller av musklene blir dystoniske grunn av den langsiktige adaptive bruk av noen muskler for andre funksjoner. Det er også tilfeller av dystoni grunn av vanskelige fødsler. Noen dystonier er begrenset; for eksempel kan en person se problemer bare når han skriver, gripende hans penn hardt. Noen dystoni er genetisk.

Muskler Wrestling mot hverandre

Et aspekt av dystoni er at muskel parene (Adduktoren / abduksjon), som vanligvis arbeider i konsert med ett kontrahering og den andre slapper av, er både kontrakt, forårsaker en unormal stilling. Enhver tilsvar men upåvirket muskler kan forsøke å normalisere kroppsholdning. Dette kan resultere i en tonic tilstand (stivhet), eller noe som ser ut som en krampe eller risting. Personen kan prøve å motvirke dystoniske muskler, fordi det kan være smertefullt, noe som kan føre til endringer i posisjon.

Posisjoner på dystoni

I nakken på dystoni kan kalles torticollis og kan gjøre hodet tilt til den ene siden, vrir frem og / eller vippe bakover. De aktiverte musklene kan endre seg, og dermed posisjonen kan endre seg, eller at musklene kan endres uten synlig forskjell.

Hender kan virke som om de har "skrivekrampe", med fingrene foldet innover i ujevn måter og håndledd svinges innover. Albuene kan heves og fingrene kan bli påpekt. Arms kan slå i ved albuen.

Ansiktsmusklene kunne trekke til den ene siden, noe som er mer vanlig hos eldre mennesker. Tungen kan også være aktuelle, og kan vris i munnen, noe som gjør spise vanskelig. Kjeven kan være åpen eller lukket klemmes.

I krampaktig dystoni, er stemmebåndene berørt og stemmen kan høres kvalt.

Avslappende de Dystoniske Muskler

En behandling for alvorlig dystoni er injeksjoner av botulisme-lignende stoffer som i utgangspunktet drepe visse nerver, slippe muskelen. I et begrenset antall tilfeller L-dopa, en nevrotransmitter, kan tilby noen lettelse. I alvorlige tilfeller kan legene ty til kirurgisk denervering å hjelpe pasienten slappe av musklene for å oppnå en normal kroppsholdning. I enkle tilfeller normal avslapningsterapi (massasje, varme) kan hjelpe, eller pasienten kan bare tilpasse seg utføre utløsende aktivitet på en annen måte.

Sjansene for å få det

Dystoni anses relativt sjeldne, men fordi det er så mange måter å få det og så mange utløsende faktorer, er betydelig sjansen for noen å ha noen form for dystoni i hans levetid. Bor på god helse for å unngå et slag og unngå psykoaktive stoffer er to ting som lavere en persons risiko for å få dystoni.