Digidexo.com

Utbruddet av MS-symptomer

Utbruddet av MS-symptomer


MS, en forkortelse for multippel sklerose, er en uhelbredelig nevrologisk system sykdom. I et individ med multippel sklerose, immunsystemet gradvis ødelegger myelinlaget som dekker axoner av nervecellene i ryggmargen og hjernen. Ettersom belegget blir dårligere, vil hjernen gradvis bli ute av stand til å nøyaktig kontrollere kroppen. De tidlige stadier av tilstanden er preget av en rekke tidlig debut symptomer.

Aspekter ved symptomdebut

De tidligste multippel sklerose symptomer generelt blitt merkbar hos personer mellom 20 og 40. Symptomene kan forverres, deretter forsvinner, bare for å dukke opp igjen på nytt muligens uker eller måneder senere i løpet av denne tidsperioden. Når symptomene gjentar seg, de pleier å være mer uttalt. Kvinner kjører en høyere risiko for å utvikle sykdommen enn menn.

Tidlige sensoriske symptomer

Noen av de mest vanlige tidlig debut symptomer på multiple sklerose bære problemer med kroppens sensoriske system. Personen kan oppleve uforklarlig nummenhet og en prikkende eller prikkende følelse i enten armer eller ben. Disse følelsene er varmefølsomt: de blir markert verre etter den enkelte er utsatt for varme, for eksempel varme temperaturer fra vær eller fra et varmt bad eller dusj.

Tidlige motoriske symptomer

Motoren systemet påvirkes, selv i de tidligste stadiene av multippel sklerose. Problemer med å utføre motoriske oppgaver med hendene og plutselig svakhet i armer, ben, eller begge deler, kan føre til en person med tilstanden å bli ukoordinert, for å ha problemer med å gå, og for å ha problemer med å holde på objekter i sine hender. Musklene, særlig de i beina, kan krampe smertelig og bli vanskelig å kontrollere.

Tidlige visjon symptomer

Den plutselige utbruddet av uskarpt eller dobbelt syn er et annet tidlig symptom på tilstanden. De synsproblemer er forårsaket av optikusnevritt, en betennelse i synsnerven. I tilfelle av multippel sklerose, blir den optiske nerven betent som deler av sin myelinlaget blir ødelagt. Som nerve stigninger, fører det visuelle problemer. Over halvparten av pasienter med multippel sklerose opplever optikusnevritt som et tidlig symptom på sykdommen.

Tidlige nevrologiske symptomer

Som neuroner i hjernen mister sin myelin dekker og deres evne til å kommunisere effektivt med hverandre, kan karakteristiske nevrologiske problemer oppstå. Personen kan begynne å ha problemer med å tenke klart og ha følelsen av at de ikke er like i stand til å tenke så raskt som de en gang var. Deres konsentrasjonsevne og hukommelse kan også reduseres.