Digidexo.com

Mine Pointer Finger & tommel kribler

Mine Pointer Finger & tommel kribler


Prikking av pekeren - pekefingeren - og tommelen er symptomer på to vanlige tilstander kjent som perifer neuropati og carpal tunnel syndrom. Å vite årsakene til symptomene hjelper deg å bestemme riktig behandling, enten det er en livsstilsendring, reseptbelagte medisiner eller kirurgi. Tidlig diagnose er nøkkelen til å redusere problemene knyttet til disse problemene.

Mulige årsaker

Prikking i pekefingeren og tommelen kan indikere utbruddet av perifer neuropati. Det skyldes nerveskader fra en traumatisk skade, diabetes, eksponering for giftstoffer eller metabolske problemer. Symptomer vanligvis starter i føttene eller hendene og kan reise opp armer og ben. Andre symptomer inkluderer jabbing, elektrisk-lignende smerter, svie, følsomhet for berøring og mangel på koordinering. Carpal tunnel syndrom oppstår på grunn av skader ervervet av repeterende bevegelser, som for eksempel å skrive, med en skrutrekker eller skriftlig. Det er ofte ledsaget av håndleddet smerte og forverres med aktivitet.

Behandling av perifer nevropati

Diagnostisering av symptomene ved en lege er nyttig i planlegging behandlinger. Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ibuprofen og paracetamol er ofte nyttig i de tidlige stadier. Resepter for sterkere smerte medisiner kan være nødvendig senere hvis tilstanden forverres. Antidepressiva, slik som amitriptylin og nortriptylin er ofte effektive i behandling av symptomer på perifer neuropati. Antiseizure narkotika, for eksempel gabapentin, karbamazepin og phenotoin fungerer også godt i å redusere nerve smerter hos noen individer. For folk som har problemer eller irriterende bivirkninger med resepter, lidokain patcher hjelpe med symptomene. En transkutan elektrisk nervestimulering enhet er et annet alternativ for noen pasienter. Behandlingen krever sending av elektriske impulser til området, og gjentatt behandling ofte minsker symptomene.

Carpal Tunnel Treatment

Carpal tunnel kirurgi fjerner presset på median nerve. Vanligvis er det en ut-pasient prosedyre. Det tar år å utvikle alvorlige symptomer fra carpal tunnel syndrom; derfor er det ikke påtrengende å ha kirurgi. Du kan vente til tiden er praktisk. Ofte, en lokal bedøvelse i armen er alt som er nødvendig under prosedyren. Etter fremgangsmåten, de fleste eller noen av prikking forsvinner mindre du hadde en alvorlig sak eller hadde carpal tunnelsyndrom i mange år.

Nyttige tips

Å gjøre endringer i livsstil generelt hjelper symptomene på perifer neuropati eller hindrer dem fra forverring så mye over tid. Unngå å støtte på albuene for lengre perioder da det kan føre til nye nerveskader. Få en hånd massasje eller gjøre det selv. Dette stimulerer nervene, forbedrer blodsirkulasjonen og kan redusere smerte. Forbruker et sunt kosthold sikrer at du får riktig ernæring. Få rikelig med mosjon, røykeslutt og begrense alkoholforbruket bidrar også med ubehag ved å sikre kroppen din er sunn og aktiv. Bruke hendene ulikt kan bidra til å redusere carpal tunnel symptomer. Holde håndleddene rett så mye som mulig når du skriver eller utfører andre håndbevegelser. Dette avlaster trykket på median nerve. Iført håndleddet splinter om natten bidrar til å holde håndleddene rett mens du sover.