Digidexo.com

Hvordan behandle en trakk lår muskel

Hvordan behandle en trakk lår muskel


Lårmusklene består av tre ulike sett med muskler, inkludert quadriceps, hamstrings og adductor musklene. De er hver en av de sterkeste musklene i kroppen. En trakk lår muskel oppstår når muskelfibrene er revet litt. Fordi lårmusklene brukes i mange typer aktiviteter, som løping og hopping, er en trakk muskel svært vanlig. Symptomer på en trakk lår muskel er smerter i låret og mulig blåmerker. Selv om en trakk lår muskel er ikke en alvorlig skade, kan behandling bidra til å fremme healing og redusere ubehag.

Hvordan behandle en trakk lår muskel

•  Gi muskelen hvile. Fortsetter å engasjere seg i de samme aktivitetene som forårsaket belastningen kan føre til ytterligere skade eller forsinkelse healing. Hvis en trakk lår muskel er alvorlig, kan det bli foreslått du holde av føttene så mye som mulig. Når du sitter holde beinet forhøyet, noe som kan redusere hevelse.

Bruk is. Når et lår muskel er trukket, kan hevelse oppstå. Bruke isen til låret i 15 minutter et par ganger om dagen kan redusere hevelse og smerte. Pakk en ispose i et rent håndkle og legg den på den delen av låret muskelen som er trukket. Unngå å sette isen direkte på huden som kan forårsake skade. Ice er vanligvis mest effektive hvis de brukes for første dag eller to etter skaden.

•  Pakk låret muskelen i en kompresjonsbandasje. Dette bidrar til å redusere hevelse, som kan bidra til ubehag. Selv om bandasjen må være stramt nok til å bidra til å redusere hevelse, slik at det for stramt kan avskåret sirkulasjon. Hvis du føler nummenhet eller prikking i lårmuskelen, løsne bandasjen.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter. Smerte involvert i de fleste trakk lårmusklene kan vanligvis bli redusert med over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel ibuprofen.

gjennomgå fysioterapi. De fleste trakk lårmusklene vil gro i løpet av noen uker, og vil ikke kreve ytterligere behandling. Men hvis du har alvorlig muskel trekker eller om muskelen er gjentatte ganger trukket, kan legen din foreslå fysioterapi etter at flertallet av smertene er borte. En terapeut kan bruke is, varme eller vann terapi for å fremskynde healing. En terapeut kan også lære å styrke og tøyningsøvelser for å øke omfanget av bevegelse og hindre fremtidige trekker.

Hint

  • Husk at mange trakk lårmusklene kan forebygges ved å varme opp før engasjerende i ulike typer fysiske aktiviteter.
  • Dersom smertene ikke avtar ikke i løpet av noen uker eller øker, bør du kontakte lege for å utelukke mer alvorlige forhold.