Digidexo.com

Nighttime Trening vs Morning

Nighttime Trening vs Morning


Finne tid til å trene når som helst på dagen kan være vanskelig for travle mennesker. Du kan trene på morgenen eller natten rett og slett fordi det passer inn i timeplanen din. Avhengig av dine treningsmål, helse og livsstil, vaner, kan man tid på dagen være bedre enn den andre for ditt treningsprogram.

Energi

Trene krever energi uavhengig av tid på døgnet der du trener. Kroppen lagrer energi kalt glykogen, som det oppfordrer til drivstoff under fysisk aktivitet. Working ut i morgen med lite eller ingen mat på forhånd kan være en effektiv rutine for folk som prøver å gå ned i vekt. Ifølge "Medicine and Science in Sports and Exercise," idrettsutøvere som trente med lave glykogennivåer - mens fasting - brent mer fett enn de som trente etter å ha spist. Trene på kvelden etter å ha spist i løpet av dagen kan være vanskeligere å planlegge hvis du prøver å holde glykogennivået lavt. Husk imidlertid at noen mennesker føler seg skjelven og ør på grunn av lavt blodsukker hvis de ikke spiser før trening. De fleste dra nytte av en lett snack av hele korn og protein en time før trening.

Ytelse

Studiene er delt i forhold til nighttime versus morgen trening og innvirkningen på sportslige prestasjoner. I en studie publisert i boken "Exercise and Sport Science," folk som trente på kvelden viste høyere nivåer av muskelstyrke. Dette er trolig på grunn av en økning av testosteron og somatotrofin, post-workout. Disse to hormonene også øke etter en morgen trening, men ikke like markant som i kveld. Men andre studier som er nevnt i boken viser at muligheten for motorisk forbedring i en sport er høyere når øvelsen oppstår om morgenen fordi folk lære raskere tidligere i dag.

Sleep

Nighttime trening er kanskje ikke det beste alternativet hvis du rutinemessig har problemer med å sove. Den fysisk tretthet som oppstår med trening kan hjelpe deg å sove bedre, men timingen må være riktig. Working ut rett før sengetid stimulerer hjernen din og øker kroppstemperaturen din, noe som gjør det vanskeligere for deg å sovne. Planlegg fysisk aktivitet for om morgenen eller minst tre timer før sengetid for å gi deg selv tid til å trappe ned på slutten av dagen. Hvis en kveld trening bidrar til søvnløshet, prøve noen restorative yoga positurer som Corpse eller Reclining Hero for å hjelpe deg å slappe av.

Luftkvalitet

Personer som har astma eller andre forhold som påvirkes av luftkvaliteten kanskje vurdere å trene på kvelden i stedet for om morgenen. Kald luft tidlig på dagen, kombinert med høy pollen teller, kan bidra til pusteproblemer hos personer som er utsatt for luftveisproblemer. Midday øvelsen er også mindre trygt for astmatikere også, på grunn av høyere nivåer av luftforurensning og smog. Bedre ennå, ta din trening innendørs og trene når som helst på dagen du vil.

DOMS

Forsinket-onset stølhet er muskelsmerter og ømhet enkelte opplever etter en treningsøkt. I mange tilfeller DOMS ikke påvirker en utøver før to eller tre dager etter intens fysisk aktivitet. Studier rapportert i "Exercise and Sport Science" viser at mennesker som deltar i nattlig øvelse opplevelsen mindre stølhet enn de som arbeider ut i morgen. Variansen i smertenivåer har å gjøre med nivåer av enzymet kreatinkinase, som er en markør for muskelskade blod. De som utøver natten hadde lavere nivåer av enzymet, men det er ikke kjent hvorfor.