Digidexo.com

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet


Minst 80 prosent av personer med multippel sklerose lider av spastisitet, en tilstand der musklene stramme ukontrollert. En lege kan behandle spastisitet med terapi, medisiner og kirurgi. At hjemmet MS-pasienter kan finne lindring med massasje, trening og avslapping metoder.

Hvordan behandle multippel sklerose Spastisitet

Do spekter av bevegelsesøvelser. Bevege armer og ben frem og tilbake strekke dem så langt du kan fra den ene siden til den andre. Dette bidrar til å holde musklene løsnet opp og hindre dem fra å stramme til et punkt der du ikke kan bruke dem.

Få en massasje. Hvis legen godkjenner, kan massasje terapi bidra til å avlaste noen av innstramming av musklene.

Prøv noen dype pust for å lindre stress. Stress kan være årsaken til noen av dine kramper problemer. Begynn hver dag med å sitte opp i sengen og ta noen dype åndedrag, holder dem og slippe dem.

Bruk bukseseler eller splinter anbefalt av legen din. De hjelper opprettholde dine vanlige dag-til-dag-aktiviteter.

Ta medisiner som kan hjelpe lindre spastisitet. Legen din kan forskrive et muskelavslappende middel for å kontrollere ufrivillige spasmer i bena eller andre muskler i kroppen din.

Tenk kirurgi som et alternativ for å lindre din spastisitet problem. Kirurger kan fjerne noen av de sener som er kontrakts musklene, eller kutte en del av spinal nerve til å lindre smerter og muskelsammentrekninger.

Hint

  • Får nok hvile kan hjelpe kramper symptomene forsvinner. Hvis du føler deg sliten, ta en lur.
  • Spastisitet er forskjellig i alle MS-pasienter. Finn behandlinger som fungerer for deg, bør ikke ting du har hørt fungere.
  • Ikke forfalte det. Hvis du føler deg fysisk drenert, ta en pause og komme tilbake til å trene senere i dag eller en annen dag.
  • Ta bare medisiner foreskrevet av legen din. Bland ikke over-the-counter medisiner med resepter uten først å snakke med legen din.