Digidexo.com

MRI med Parkinsons sykdom

MRI med Parkinsons sykdom


Det finnes ingen spesifikk test for Parkinsons sykdom. Av denne grunn kan det være svært vanskelig å diagnostisere. Leger må i stedet observere pasienter for symptomer på Parkinsons og utelukke andre sykdommer. Et av verktøyene de bruker er magnetisk ressurs imaging (MRI-skanning).

Funksjon

En MR-undersøkelse gir bilder av hjernen ved hjelp av magnetfelt og radiobølger.

Fordeler

En lege kan bestille en MR-undersøkelse hvis hun ikke er overbevist om pasientens symptomer er forårsaket av Parkinsons. MR brukes ofte for å utelukke hjerneslag eller hjernesvulster, noe som kan gi de samme symptomene som Parkinsons sykdom.

Symptomer

En pasient kan være som får symptomer som: bremset bevegelse, stive muskler, bøyde holdning, dårlig balanse, tale endringer, tap av automatiske bevegelser eller demens.

Diagnose

En pasient skal ha minst to primære symptomer på Parkinsons sykdom å motta en diagnose. En av disse symptomene hviler tremor.

Behandling

Det er ingen kur for Parkinsons sykdom, men medisiner eller kirurgi kan anvendes for å minske symptomene. Det er viktig for en diagnose skal gjøres slik at pasientene kan starte behandling.