Digidexo.com

Hva slags mat inneholder en høy mengde fiber?

Fiber er en viktig del av et sunt kosthold for både voksne og barn. Fiber bidrar til å holde fordøyelsessystemet på sporet og kan redusere risikoen for alvorlige helsemessige forhold, inkludert hjerteinfarkt og diabetes. Utdanne deg selv om hvilke typer mat som inneholder store mengder fiber kan hjelpe deg med å velge matvarer som vil holde deg frisk.

Anbefalte Kvoter av Fiber

The Mayo Clinic forklarer på sin hjemmeside det daglige anbefalte mengder fiber som folk bør spise (se Ressurser). Kvinner bør spise mellom 21 og 25 g fiber hver dag, mens menn trenger 30 g til 38 g for å holde kroppen fungerer optimalt.

Helkorn

Hele korn som pasta, risretter, korn og havre produkter er høy i fiber. Hele korn pasta er et eksempel på en høy-fiber mat, klokkes inn til 6,3 g per kopp.

Frukt

Mange typer bær er rike på fiber, med bringebær topping tabellen på 8 g per kopp. Frukter med huden på som epler og pærer er også gode kilder til fiber med mellom 4 og 5 g hver (per medium stykke frukt).

Grønnsaker

Grønne grønnsaker inneholder en høy mengde fiber. Brokkoli, poteter med huden på, erter, artisjokker og mais alle inneholde minst 4 g fiber per servering.

Belgfrukter og nøtter

Belgfrukter er matvarer som linser og bønner, og er fiber-rik. Gule erter, svarte bønner og linser alle inneholde mer enn 15 g per kopp. Mandler og pekannøtter kan være høy-fiber snacks å vurdere også.