Digidexo.com

Hvordan er Pinkeye Spread?

Bakgrunn

Rosa øye er et begrep som vanligvis brukes til å beskrive en medisinsk tilstand som kalles konjunktivitt. Conjunctiva er en gjennomsiktig fôr som dekker både de indre øyelokk og hvite i øynene. Rosa øye oppstår når conjunctiva blir betent eller utvikler en infeksjon. Det er en vanlig tilstand blant barn og ofte sprer seg raskt gjennom skoler. Den inflammasjon eller infeksjoner kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting som for en allergisk reaksjon i conjunctiva, som kalles allergisk konjunktivitt, og er ikke smittsom. En annen ikke-smittende type rosa øyne er kjemisk konjunktivitt, som er forårsaket av eksponering for sterke kjemikalier, slik som klor. Det finnes to former for smittsom øyekatarr: bakteriell og viral konjunktivitt. Bakteriell rosa øye er vanligvis forårsaket av Staphylococcus eller Streptococcus bakterier. Viral rosa øye er vanligvis forårsaket av kulde virus.

Transmission

Bakteriell rosa øye kan være en selvforskyldt tilstand når bakterier fra en persons egen hud eller luftveiene finner veien til øynene fra sine hender. For både virus og bakterieinfeksjoner, kan fysisk kontakt med ekskreter fra en infisert persons øyne føre til det. Denne kontakt kan være direkte, eller det kan skje for hånd-til-hånd overføring. Infeksjonene kan bli plukket opp gjennom et felles objekt, for eksempel et håndkle, vaskeklut, sengetøy eller makeup. Infeksjonene kan også overføres ved å berøre andre vanlige overflater som håndtak, dørhåndtak, benkeplater og fjernkontroller. Dårlig personlig hygiene kan bidra til å få eller overføre en rosa øyeinfeksjon. Berøre eller gni dine egne øyne med vasket dårlig hender kan føre til en infeksjon. Infeksjoner kan også overføres ved hjelp av insekter. En endelig middel for å bli smittet kan oppstå når noen med rosa øye hoster eller nyser på en annen person.

Behandling / Forebygging

Bakteriell rosa øye kan behandles med antibiotika øyedråper eller antibiotika salver. Viral rosa øye har ingen kur, og behandlinger fokus på å lindre smerte med kule komprimerer, standard øyedråper eller aktuelle steroider for ekstreme tilfeller. han beste behandling for rosa øye er en sunn dose av forebygging. Opprettholde god personlig hygiene og hyppig håndvask er nøkler til å unngå rosa øye. Hvis det er et tilfelle av rosa øye i hjemmet, bør vanlige overflater rengjøres ofte. Håndklær og vaskekluter bør ikke deles eller brukes på nytt en annen dag.