Digidexo.com

Funksjoner av karbohydrater i kroppen

Funksjoner av karbohydrater i kroppen


Av de tre store makronæringsstoffer - proteiner, karbohydrater og fett - karbohydrater kan ha det verste rykte på grunn av spredning av low-carb dietter. Men karbohydrater ikke fortjener sine dårlig rap. De er faktisk avgjørende for god helse. Gjøre smarte valg ved å spise relativt ubearbeidede karbohydrater, og du vil nyte flere helsemessige fordeler.

Drivstoff for dine organer

Under fordøyelsen, kroppen bryter ned komplekse karbohydrater til sukker og bruker dette sukkeret som en kilde til energi for dine organer. Nyrene - organer som bidrar til å avgifte kroppen din - bruke karbohydrater for energi, og ditt hjerte er avhengig av karbohydrater for å fungere. Karbohydrater også tjene som den viktigste kilde til drivstoff for hjernen din, og opprettholde en sunn hjerne sukker nivåer er viktig for kognitiv funksjon. Å spise karbohydrater er spesielt viktig hos eldre, fordi en carb rikt måltid øker hukommelse, forklarer Franklin Institute.

Støtte for en aktiv livsstil

Hvis du bor en aktiv livsstil - eller du prøver å - karbohydrater utgjør en viktig del av kostholdet ditt. Fordi kroppen kan bruke dem for energi, det trenger ikke å bryte ned protein - rikelig i musklene - som en kilde til drivstoff. Som et resultat, karbohydrater hjelpe deg holde på muskelmasse. Karbohydrater er også viktig i utøvernes dietter fordi de drivstoff lange og intensive treningsøkter. Iowa State University Extension anbefaler forbruker karbohydrater før og etter trening, så vel som under intense treningsøkter.

Fiber - A Special Karbohydrat

Fiber spiller også en sentral rolle i din helse. Det trenger ikke tjene som en kilde til drivstoff - kroppen din kan ikke bryte det ned til sukker - men i stedet passerer gjennom fordøyelseskanalen relativt uendret. Dette legger bulk til avføring, slik at du er mindre sannsynlig at lider av forstoppelse. Noen typer fiber, spesielt den typen som finnes i bønner og helkorn, bidra til å senke kolesterolnivået i blodet, som beskytter deg fra koronar hjertesykdom. Du trenger en betydelig mengde fiber hver dag - 25 gram for kvinner og 38 for menn, melder Colorado State University Extension.

Velg klokt

Når du legger til carb-rik mat til kosthold, velger de med fiber for optimal helse fordeler. Det betyr å få de fleste av dine karbohydrater fra frukt, grønnsaker, bønner, nøtter, belgfrukter, frø og hele korn - som grovt brød eller hel-hvete pasta. Styr klar av mer bearbeidede alternativer, for eksempel godteri, hvit ris, vanlig pasta eller hvitt brød. Optisk for hele korn alternativer reduserer risikoen for diverticulosis bemerker Linus Pauling Institute, samt risikoen for hjerte-og karsykdommer. Unngå tilsatt sukker - de lagt for sødme, ikke finnes naturlig i mat - og se opp for "sunne" kilder til tilsatt sukker, for eksempel granola barer og yoghurt.