Digidexo.com

Informasjon om hjernehinnebetennelse

Spinal hjernehinnebetennelse er en av mange typer hjernehinnebetennelse. Det overføres fra person til person av et virus, kjemisk irritasjon eller sopp. En pasient kan også få det fra svulster og narkotika allergier.

Symptomer

De viktigste symptomene på hjernehinnebetennelse er kvalme og oppkast, lysfølsomhet, kraftig hodepine og stiv nakke. Andre symptomer inkluderer endringer i mental status og feber og frysninger.

Diagnose

En diagnostisering av hjernehinnebetennelse er laget ved hjelp av en rygg trykk for å fjerne spinalvæske, som så blir brukt til å dyrke bakterier. En brystet X-ray kan også gjøres.

Behandling

Kraftige antibiotika er den viktigste behandlingen for spinal meningitt; imidlertid andre symptomer som anfall og svelling av hjernen må behandles separat.

Komplikasjoner

Komplikasjoner for pasienter som har lidd av spinal meningitt inkluderer hørselstap, lammelser, kramper og mental retardasjon. Spinal meningitt kan også føre til koma, hjerneskade eller død.

Prognose

Hvis spinal meningitt er fanget tidlig nok, er prognosen for en fullstendig gjenoppretting høy. Alle som opplever symptomer på hjernehinnebetennelse bør søke lege så snart som mulig.