Digidexo.com

Spørsmål til Spør legen om polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en gjennomgripende helseproblem. Det kan påvirke en kvinnes fruktbarhet, menstruasjonssyklus, vekt og utseende. PCOS rammer ca én av 10 kvinner i fruktbar alder, og er en av de vanligste årsakene til infertilitet. Diagnostisering av PCOS må gjøres av en lege, og kan ta flere blodprøver for å lykkes klassifisere. Som PCOS har mange symptomer, er det viktig å diskutere dem med legen din for å planlegge den mest effektive behandlingen planen.

Testing

Kvinner som mistenker PCOS bør spørre sin lege hva tester er nødvendig for å diagnostisere PCOS. I noen tilfeller vil dette inkludere blodprøver som måler hormonnivåer og insulinrespons eller ultralydundersøkelser for å vise eggstokkene.

Behandling

Forming av en behandlingsplan for PCOS vil avhenge av individuelle symptomer. Symptomene, som for eksempel manglende menstruasjon, vektøkning og overflødig kroppshår, bør diskuteres med legen.

Graviditet

Kvinner som forsøker eller som allerede har unnfanget bør spørre sin lege hvordan deres diagnose og behandling vil påvirke prosessen i fruktbar. PCOS kan gjøre det vanskelig å bli gravid, og presenterer en risiko for spontanabort.

Vekttap

Kommer opp med et effektivt vekttap plan kan gjøres ved å diskutere symptomer med en lege. Kvinner med PCOS bør spørre legen sin om å danne en diett diett som vil redusere sin insulin produksjonen.

Medisiner

En liten arsenalet av medikamenter kan bli brukt for å bekjempe den individuelle behandling av PCOS symptomer. Kvinner som er diagnostisert med PCOS bør spørre om medisiner for insulinresistens og fruktbarhet, sammen med NTI-androgener, samt mulige interaksjoner og farer.