Digidexo.com

Formålet med LH Surge Test Under IVF-behandling

Luteiniserende hormon (LH) er ansvarlig for å stimulere en kvinnes eggstokk å frigi et modent egg. En ubalanse i denne nødvendige hormonet kan resultere i manglende eggløsning og resulterende infertilitet. Kvinner som lider av infertilitet kan søke behandling gjennom medisinsk eggstokkstimulering. Hvis disse behandlingene er mislykket, kan kvinner i tillegg søke behandling gjennom in vitro fertilisering (IVF).

Om LH Surge

Luteiniserende hormon (LH) er produsert i løpet av en kvinnes syklus for å stimulere en eggstokk for å frigi et modent egg. Når kroppen hennes har produsert follikkelstimulerende hormon (FSH), som hjelper modne egget før utgivelsen, vil hun produsere en bølge av LH. I løpet av sin syklus, vil en kvinne som har et lavere nivå av LH-hormon og, deretter, en brå økning i det nivået, noe som kan påvises ved en over-the-counter kit.

Fordeler med Testing LH Surge

LH overspenning kan overvåkes med lett-å-bruke testpinner, som fungerer omtrent som over-the-counter graviditetstester. En kvinne tester hennes urin daglig over flere dager, før testen indikerer en økning i nivået av luteiniserende hormon. LH-stigningen generelt spår at eggstokken vil slippe et egg i neste dag eller to, og kvinnen er i den fruktbare fasen av syklusen hennes. Å ha samleie i løpet av denne fruktbare periode bør øke hennes sjanser for å bli gravid.

LH og eggløsning

Noen kvinner kan ikke ha skikkelig bølge av LH i løpet av sine sykluser. Mangelen av hormonet surge kan føre anovulation som er en manglende eggløsning. Ifølge Mayo Clinic artikkelen "Infertilitet Årsaker", "Selv små ujevnheter i hormonsystemet kan hindre eggstokkene fra slippe egg." Dermed kan kvinner som lider av denne hormonelle uregelmessigheter også lider av infertilitet.

Infertilitet og IVF

Kvinner som lider av anovulasjon kan søke behandling for infertilitet, som det finnes flere medisiner tilgjengelig for å stimulere riktig eggløsning. Noen kvinner kan imidlertid ikke oppnå vellykket befruktning etter disse behandlingene. Disse kvinnene kan søke ytterligere behandling gjennom in vitro fertilisering (IVF). Under denne prosedyren, vil en fruktbarhet spesialist: medisinsk stimulere eggstokkene til å produsere egg, hente eggene gjennom en mindre operasjon, inseminere eggene og tillate dem å gjødsle og vokse i et laboratorium, og overføre de resulterende embryoene inn i pasientens liv for potensiell implantasjon .

IVF Monitoring

Genève Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler overvåking av IVF pasienter før prosedyren, under prosedyren, og gjennom en graviditet før den resulterende levende fødsel. Pasientenes blod arbeid kan overvåkes for slike hormoner som: follikkelstimulerende hormon (FSH), gonadotropiner, østrogen, luteiniserende hormon (LH) og progesteron. I tillegg vil de pasientene overvåkes for ovarial respons og edometrium (slimhinnen i livmoren) helse.