Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Mononukleose, ofte referert til som mono, er mest utbredt blant tenåringer og unge voksne. Det er et virus som forårsaker en glandular feber og er ofte forbundet med kyssing, men kan også spres gjennom hosting, nysing eller dele kjøkkenutstyr. Siden det er smittsomt, er det en god idé å vite hvordan å få øye på denne tilstanden.

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

•  Se etter tegn på viruset i flere uker etter å ha blitt utsatt for. Inkubasjonstiden er ca seks uker. Symptomer er tretthet, svakhet, vedvarende sår hals, feber, hovne lymfeknuter i halsen og armhulene, hovne mandler, hodepine, utslett, tap av matlyst, hoven milt og nattesvette.

Vit hva du skal gjøre hvis du har symptomer. I mange tilfeller er den beste behandling for mononukleose sengeleie og drikker mye væske. Hvis du ikke får bedre i ca to uker, bør du oppsøke lege.

Som en forholdsregel, se etter tegn på komplikasjoner som kan følge med kyssesyke. Dette kan inkludere en forstørret eller sprukket milt som vil føre til en plutselig skarp smerte i øvre venstre side av magen, mild leverbetennelse, gulsott (gulfarging av hud og øyne), eller en lav blodlegemer. I sjeldne tilfeller kan komplikasjoner som anemi, betennelse i hjertet, kramper, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, og mandlene så hoven at det gjør det vanskelig å puste.