Digidexo.com

Langsiktige komplikasjoner av Shigella

Shigella er en vanligste bakteriene som forårsaker dysenteri og influensalignende symptomer i opptil en uke. Ifølge The Encyclopedia of fordøyelsessystemet og fordøyelsessykdommer, er det ca 450 000 tilfeller av shigellose (infeksjon med Shigella organismer) hvert år i USA, men det skjer over hele verden. Selv om de fleste blir helt friske, kan enkelte individer oppleve langtidseffekter.

Transmission

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, "Bakterielle gastrointestinale infeksjoner fortsette å forårsake sykdom og død, og bidra til økonomisk tap i de fleste deler av verden, inkludert høyinntektsland som har utviklet overvåking og kontrollprogrammer." De viktigste måtene Shigella kan overføres er person-til-person eller av forurenset mat eller vann. Bakteriene kan spres med mat arbeidere som ikke vaske hendene etter toalettbesøk, samt forurenset svømmebassenger innsjøer og drikkevann. Det er en høy risiko for utbrudd i barnehager og psykiatriske institusjoner, med den vanligste formen for bakterier i USA, Canada og andre utviklede land blir Shigella sonnei, eller S. sonnei.

Symptomer

Symptomer på Shigella ligne på influensa, men kan vare så lenge som fem til syv dager, med symptomer oppstår en til syv dager etter at personen er smittet. Selv om alvorlighetsgraden varierer, kan symptomer inkluderer: feber; blodig eller vandig diaré som forekommer ofte; kvalme og oppkast; magesmerter; og tretthet og svakhet, ifølge The Encyclopedia of fordøyelsessystemet og fordøyelsessykdommer.

Løsning

Selv om symptomene kan peke til Shigella, vil en lege må bekrefte dette med avføringsprøver. Når den er bekreftet, kan en lege heller råde pasienten til å la det gå sin gang, eller antibiotika kan være foreskrevet for å få fart på utvinningen. Også, som med noen symptomer som forårsaker dehydrering, vil pasienten trenger for å holde deg hydrert, muligens med en forbedret elektrolytt type drikke, og hvile så mye som mulig.

Effekter

Effektene av Shigella kan variere. Noen individer blir helt uten videre problemer. Andre, derimot, kan utvikle komplikasjoner som et resultat av infeksjonen. "En episode av akutt mageinfeksjon som involverer extraintestinal organer kan også føre til komplikasjoner og utløse kronisk sykdom. Komplikasjoner inkluderer irritabel tarm syndrom, reaktiv artritt, hemolytisk uremisk syndrom (HUS), og Guillain-Barre syndrom (GBS). Det kan være andre, kanskje uvanlig og mindre dokumentert, senskader av akutte tarminfeksjoner, for eksempel inflammatorisk tarmsykdom ", ifølge CDC. The Encyclopedia of fordøyelsessystemet og fordøyelsessykdommer reflekterer disse funnene, sier at noen individer har tarmproblemer i månedsvis etterpå, og at flere komplikasjoner kan oppstå, noe som kan være livstruende, inkludert: proctitus (betennelse i endetarmen), tarm obstruksjon eller perforasjon, bakteriemi (bakterier spres til blodet), underernæring, dehydrering, og beslag. Det har også uttalt at en infeksjon av S. flexneri kan forverres og føre til Reiters syndrom, et medisinsk problem som kan føre til kronisk leddgikt og smertefull vannlating (uretritt).

Forebygging

Land som ikke er utviklet og har notorisk skitne eller forurenset vann kommer til å utgjøre en risiko for Shigella. Selv bading i vann kan være en risiko, som det kan få inn i munnen din. Generelt, sørg for at alt vann som går i munnen er trygt, eller i det minste klorerte, selv når du svømmer i et basseng, dam eller innsjø. Vask alltid hendene, men gjør det spesielt etter bleieskift eller bruk av toalettet. Lær barna å vaske hendene også. I tillegg bruker riktig matlaging og kjølemetoder når du arbeider med mat.

Flere tips

Hvis du mistenker at du har blitt smittet med Shigella bakterier, se en lege så snart som mulig for å bekrefte den, og få den behandlingen du trenger. Deretter se opp for senere komplikasjoner og søker behandling på nytt hvis det er nødvendig. Hvis du arbeider med servering av mat eller avtale tett med andre, gjør din del for å unngå å spre det. Sammen med å vaske hendene, få testet på nytt for å se at du ikke lenger er infisert. Noen helse avdelinger kan faktisk kreve to separate negative testresultater før slik at smittede personer å jobbe med mat.