Digidexo.com

Typer av TB

Typer av TB


TB, en forkortelse for tuberkulose, er en svært smittsom bakteriell infeksjon forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. TB sprer når en smittet person nyser eller hoster og bakterier kommer inn i luften. Det finnes mange typer av TB.

Lunge TB

Lunge TB, den vanligste typen av tuberkulose, vanligvis påvirker en infisert persons lunger. Symptomer på lungetuberkulose omfatter hoste opp blod, brystsmerter og smerter mens du puster.

Tuberkulose Meningitt

Tuburculosis hjernehinnebetennelse smitter vev dekker hjernen. Denne livstruende tilstand som forårsaker feber, hodepine, nakkestivhet og koma.

Tuberculoma

Tuberculoma er en type som forårsaker tuberkulose masser for å danne i hjernen. Tuberculoma symptomer inkluderer kramper, muskelsvakhet og hodepine.

Tuberkuløs Perikarditt

Tuberculosus perikarditt infiserer posen, som er membranen som dekker hjertet. Denne typen TB ofte fører til at membranen å tykne, noe som gjør det vanskelig for hjertet å pumpe blodet effektivt.

Tarm TB

Intestinal tuberkulose forårsaker unormal masse vekst i tarmvevet. Denne typen TB er ofte forvekslet med tarmkreft.

Miliær tuberkulose

Militære tuberkulose oppstår når bakterier kommer inn i blodet og sprer seg i hele kroppen. Denne livstruende helsetilstand kan føre til alvorlig anemi hvis den kommer inn i beinmargen.