Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en kneskade

Diagnostisere en kneskade kan være litt av en oppgave. Noen ganger folk tror at knesmerter signaliserer starten av en skade. Selv om dette er sant i mange tilfeller, er noen ganger knesmerter bare knesmerter. Akkurat som det finnes ulike typer av kneskader, er det også ulike måter du kan skade knærne.

Bruksanvisning

•  Kontroller at du tar en historisk og nøyaktig når du prøver å diagnostisere en kneskade. Noen ganger kan en kneskade kan diagnostiseres bare ved å vite hva du kan ha blitt gjort på det tidspunktet skaden inntraff. Du må kanskje skrive ned hendelsene som ledet opp til skaden for å sørge for en nøyaktig konto er tatt.

Observer personen i ulike posisjoner, hvis du diagnostisere noen andre. Self-diagnose er litt vanskeligere å gjøre, og du bør ha noen til å hjelpe deg hvis du prøver å diagnostisere deg selv. Har den personen du diagnostisere ligge ned, stå opp og gå. Ta hensyn til hvor mye vekt den personen kan sette på den berørte beinet og om det er hørbare spretter eller sprekker når du bøyer eller rette ut kneet.

Har personen flytte berørte beinet aktivt, ved å bøye og forlenge den. Be personen til å flytte det andre benet på akkurat samme måte. Sammenligne de to, vier oppmerksomhet til omfanget av bevegelse av hvert kne. Se etter tegn på smerte når personen beveger kneet.

Se etter tegn på det som kalles muskel vokter. Når muskel vokter skjer, vil muskelen seg sammen på grunn av smerter, som forbyr lem fra å flytte videre. Sjekk fronten og sidene av kneet for eventuelle synlige skader, som ville inkludere hevelse eller blåmerker.

Kontakt lege hvis du mistenker at det kan være et problem med kneet. Hvis det ikke er noen begrensning i bevegelse, ekstrem smerte eller hevelse, så er det mest sannsynlig ingen grunn til bekymring. Men hvis noen av disse tegn er til stede, kontakt lege umiddelbart.