Digidexo.com

Øvelser for Røykere med begrenset kapasitet av lungene

Øvelser for Røykere med begrenset kapasitet av lungene


Selv røykere, spesielt røykere med begrenset lungekapasitet, er mindre tilbøyelige til å utøve eller å forfølge trening, gjør det, kan dra nytte av dem. Forskning rapportert av Ohio State University viser at trening kan hjelpe pasienter og røykere med begrenset lungekapasitet forbedre sin lungekapasitet samt oppnå et høyere nivå av helse. Det finnes en rekke enkle øvelser som er gunstig for denne gruppen.

Turgåing og Jogging

Går eller jogger på en tredemølle eller rundt i nabolaget er gunstig for røykere med begrenset lungekapasitet. Start med å gå et par ganger i uken, og når din helse og lungekapasiteten bedre, kan du øke til jogging eller løping, avhengig av komfort og nivå av helse. Aerob trening som løping eller gåing kan bidra til å bygge opp puste utholdenhet samt frigjøre endorfiner som gir en følelse av velvære til røyker. De med høyere endorfin nivåer som praktiserer regelmessig mosjon finne det lettere å slutte å røyke, rapporterer "The Washington Post."

Svømming

Svømming er en annen form for aerob trening nyttig for de med lungeproblemer. Aerob trening kan bidra til å forbedre utholdenhet, men i likhet med andre former for trening, begynner sakte og jobbe opp til raskere og lengre treningsøkter.

Vektløfting

Vekt trening er ikke en aerobic trening, men det kan bidra til generell velvære, bedre helse og følelse, som alle bidra til å motvirke røyking og legge til rette for å slutte. Vekttrening legger mindre belastning på lungene, men det bør også innføres gradvis, begynner med lettere vekter og færre sett for å hindre skade.