Digidexo.com

De bakterier som finnes i Tepper

De bakterier som finnes i Tepper


De gjennomsnittlige huseiere 'teppe havner rundt 200.000 bakterier på hver kvadratcentimeter, ca 4000 ganger så mye som deres toalett sete. Hudceller, matrester, og pollen kan alle fôr bakterier som lever i tepper, og dessverre, de fleste støvsugere ikke har sugeeffekt for å fjerne dem alle. For å redusere mengden av bakterier, fjerne sko slitt utenfor en gang inne i huset. Vurdere en dyp damp-ren to ganger i året og bruke maskin-vaskes tepper i områder med stor trafikk.

Escherichia coli (E. coli)

Det finnes flere forskjellige stammer av bakterien E. coli, hvorav noen er ufarlig, mens andre kan forårsake diaré, urinveis bøyinger, respiratorisk sykdom og lungebetennelse. Det er funnet i tarmkanalen hos pattedyr og sluppet gjennom fekalt stoff. Dyr kan sette E.coli direkte inn i teppet, kan det komme ut av toalettet når du flush, og det kan spores i teppet ditt fra utsiden. E. coli kan bære et giftstoff som heter Shiga, og Shiga toksinproduserende E. coli, eller STEC, er det som forårsaker noen E. coli-infeksjoner når det er inntatt, vanligvis gjennom forurenset mat eller vann.

Staphylococcus aureus (Staph)

Staph er en bakterie som lever i nesen eller på huden, selv om ellers friske personer. Det kan også føre til hudinfeksjoner alt fra kviser og byller å såre og blodet infeksjoner og lungebetennelse. Antibiotika kan behandle de fleste typer staph, men andre er resistente. Staph kan spres inn teppe gjennom blod, hud, skitne hender og negler, og slimete (for eksempel når man nyser over et teppebelagt område).

Salmonellose (Salmonella)

Det er ca 40.000 tilfeller av salmonella rapportert hvert år bare i USA, og Center for Disease Control anslår at mildere tilfeller som ikke er diagnostisert kan føre til at antallet til å være 30 eller flere ganger større. Bakteriene kan forårsake diaré, feber og magekramper. Det er spredt på teppet gjennom avføringen til mennesker og dyr, inkludert ikke-pattedyr som fugler og reptiler. Det kan overføres til teppet gjennom forurenset mat, kjæledyr, folks hender etter håndtering kjæledyr, samt sporing i fra utsiden.