Digidexo.com

Om Revmatoid Artritt og Tuberkulose

Om Revmatoid Artritt og Tuberkulose


Revmatoid artritt er en av de vanligste former for leddgikt, som påvirker mer enn 2,1 millioner amerikanere alene. Denne smertefulle og ødeleggende tilstanden kan ofte lindres med visse legemidler kjent som sykdomsmodifiser antirhematic legemidler (eller DMARDs) og tumor nekrose faktor-alfa-antagonister (TNF-a). Dessverre, kan DMARDs og TNF-a gjøre en person med revmatoid artritt mer utsatt for å få tuberkulose.

Funksjoner

Revmatoid artritt symptomer er svært smertefullt, gjør en pasients leddene stive, hovne og varme. Ofte, hvis en felles som et håndledd er berørt, vil det andre håndleddet være, også. Noen ganger er det feber og en følelse av ubehag eller undergang. Det kan påvirke noen, men har en tendens til å påvirke pensjonister. Tuberkulosepasienter ofte ikke vil innse noe er galt før sykdommen er avansert. Symptomer omfatter hoste, feber, nattesvette, dårlig matlyst og lite energi. Senere, mister pasienten vekt, har vanskeligheter med å puste og hoster opp blod.

Betydning

Ikke mye er kjent om revmatoid artritt, men det synes å være en sykdom i kroppens immunsystem i motsetning til bare vanlig slitasje i leddene. Kroppen angriper seg selv inne i leddene, forårsaker dem til å hovne opp og være vanskelig å flytte. Immuno-suppressant legemidler som DMARDs er flinke til å bekjempe dette, sammen med smertestillende og noen endringer i livsstil som regelmessig mosjon. TNF-a stoffene virker ved å stoppe kroppens produksjon av et kjemikalie som forteller deler av kroppen til å bli hoven og varm. Men studier har vist at folk på disse stoffene ofte får tuberkulose (se Ressurser for koblinger til to studier).

Forebygging / løsning

Enhver pasient på DMARDs eller TNF-a narkotika har overvåkes for tuberkulose og fortalte på forhånd at en av narkotika 'bivirkninger er tuberkulose. Personer med revmatoid artritt som er spesielt utsatt er de hjemløse, fanger, pårørende, helsepersonell seniorer i pensjonisttilværelse samfunn og mennesker i sykehus.

Betraktninger

Det er andre familier av legemidler som brukes i behandling av revmatoid artritt, men noen pasienter bare finne lindring med DMARDs eller TNF-a. Når pasienter står overfor den konkrete virkelighet av revmatoid artritt smerter nå, er de ofte villige til å ta sjanser med medikamenter som kan disponere dem til en potensielt dødelig sykdom som tuberkulose.

Teorier / Spekulasjoner

Siden revmatoid artritt er så kompleks, administrerende smerte og hevelse er også komplisert. Legemidler alene ikke kan løse det. Alt for å styrke kroppens naturlige immunsystem og holde leddene fleksible er å bli oppmuntret. Regelmessig søvn, et balansert kosthold, lære å håndtere stress og slutte å røyke alle kan hjelpe kroppen hjelp selv i det lange løp.