Digidexo.com

Hvordan er Sickle Cell diagnostisert?

Hvordan er Sickle Cell diagnostisert?

Innledning

Sigdcelleanemi er en lidelse der kroppen gjør C-formet, eller sigdformede, røde blodceller. Endringen i formen kan ikke virke alvorlig, men det er den normale skiveform av den røde blodcellen som tillater at cellene jevnt bevege seg gjennom blodkarene. Sigdformet celler har en tendens til å bli fanget og klumper seg i skipene, forårsaker alvorlige blodpropper. På grunn av sin seriøsitet, de fleste sykehus og birthing sentre omfatter sigdcelle testing som en del av deres fødsel prosedyrer for å diagnostisere sykdommen tidlig på når det kan lettere bli behandlet.

Pre Født

Den første måten at sigdcelleanemi kan diagnostiseres er før barnet er født. Denne metoden for testing er gjort ved å ta en liten prøve av vev fra morkaken, eller en prøve av fostervannet som omgir fosteret. Disse prøvene kan da bli tatt til et laboratorium og undersøkt for tegn på sigdcelle bruker DNA-analyse.

Post Født

Testing er mer vanlig gjort kort tid etter en baby er født. Siden blodprøver fra den nye barnet er en vanlig del av birthing prosedyrer i de fleste sykehus, kan det samme blodprøve brukes til å søke etter tegn på sigdcelle. Hvis testen kommer tilbake positivt, vil en andre test bli trukket for å kontrollere den første.

Smear

Når en blodprøve er tatt, blir prøven sendt til et laboratorium. Her lab forskere kan undersøke en smøre av blodet under mikroskopet og fysisk se formen av de røde blodlegemer. Kjent som en sigd prep, er denne prosedyren vanligvis gjort under forhold med lavt oksygen til rette for bedre resultatene.

Elektroforese

En annen måte som et sigdcelleprøven kan bli brukt for diagnose er gjennom elektroforese. Elektroforese innebærer å bruke spesifikke elektriske ladninger til å skille hemoglobin i blodprøven. Fordi hver type av hemoglobin har et spesifikt protein, vil forskjellige ladninger tiltrekker de forskjellige typer av hemoglobin protein, flytte dem til en side av banen. Dette gjør lab forskere å skille og oppdage tegn på sigdcelleformasjoner i prøven.