Digidexo.com

Hvordan komme i gang med Healthy Eating

Hvordan komme i gang med Healthy Eating


Ifølge US Department of Health and Human Services, spise et sunt kosthold kan bidra til å forhindre de viktigste årsakene til dødsfall i USA, blant annet hjertesykdom, slag og mange forskjellige typer kreft. Spise sunt kan være vanskelig i begynnelsen, men de varige resultatene er vel verdt innsatsen.

Hvordan komme i gang med Healthy Eating

•  En av de beste måter å endre dine spisevaner for en sunnere livsstil er å holde en matdagbok. Skriv ned hva slags mat du spiser, når du spiser dem og, hvis tilgjengelig, kalori-og fettinnhold i hver maten du spiser. Gjør dette i minst en uke før du endrer din diett. Dette vil tillate deg å se hvor du trenger å utvide og endre kostholdet til å spise sunnere.

Se dine kalorier. De pounds i fett som du samler kommer fra kaloriene i maten din. For hver 3500 kalorier du spiser, kan du potensielt få enda ett pund. Kroppen naturlig forbrenner kalorier i løpet av dagen, uavhengig av hvor aktiv du er. Men å miste eller opprettholde vekten din, må du balansere kalorier slik at du ikke er forbruker mer enn kroppen din kan brenne for energi. Ifølge Dietary Guidelines for amerikanerne, det anbefalte daglige kaloriinntaket for aktive menn varierer mellom 2400 og 3000. Den anbefalte daglige kaloriinntaket for aktive kvinner og mindre enn aktive menn varierer mellom 2000 og 2400 kalorier. Mindre aktive kvinner og eldre voksne bør begrense kaloriinntaket til mellom 1600 og 2000 kalorier.

Følg maten guide pyramide. Utviklet av US Department of Agriculture i samarbeid med US Department of Health and Human Services, viser mat guide pyramide den omtrentlige porsjoner av hver matvaregruppe som du bør få hver dag.

Sjekk dine porsjonsstørrelser. I Amerika, de fleste steder som tilbyr mat ikke følge de anbefalte porsjonsstørrelser for et sunt kosthold. Øve riktig mat porsjoner bidrar til å regulere kalori og fettinntaket, som samtidig gir nok mat inntaket til å føle deg mett og fornøyd. En liste over mat porsjonsstørrelser kan bli funnet i Resources i denne artikkelen.

Spis mindre måltider oftere. Ideen om tre måltider om dagen er langsomt blir erstattet av ideen om fire eller, i noen tilfeller, fem mindre måltider om dagen. Dette gjør at kroppen din tilgang til de nødvendige næringsstoffer og kalorier den trenger i løpet av dagen, i stedet for i store engangsbeløp. Det fremmer også vekttap ved å redusere cravings og slik at god tid for kroppen å forbrenne kalorier mellom måltidene. For å gjøre dette, dele mengden kalorier anbefalt for din alder og kjønn av mengden mat du ønsker å spise per dag. Det kan være lurt å tildele en større mengde kalorier til middag, og gjøre en eller to av måltidene mindre snacks i stedet for fulle måltider.

Drikk rikelig med vann. En del av å spise sunt er å sørge for at du får tilstrekkelig væske for å hjelpe til med fordøyelsen og behandlingen av maten du spiser. For å finne ut hvor mye vann du bør drikke per dag, ta kroppsvekten din og dele den i to. Det er hvor mye vann i gram du bør drikke hver dag. For eksempel, hvis du veide 130 pounds, bør du drikke 65 gram (eller ca 8 åtte unse glass) med vann hver dag.

Hint

  • For virkelig å gi deg selv en sunn boost, komplettere din sunn mat med trening. Working ut bare 30 minutter om dagen, fem dager i uken, kan raskt hjelpe deg å møte dine sunne livsstils mål.
  • Før du gjør noen drastiske endringer i kostholdet ditt, bør du snakke først til lege eller ernæringsfysiolog. De kan hjelpe deg med å utvikle et personlig plan som passer din kropp og livsstil.