Digidexo.com

Foreldreveiledning om barn med cerebral parese

Cerebral parese (CP) er en samlebetegnelse som betegner en rekke lidelser, manifestert i hjernen, som påvirker evnen til et barn til å koordinere sine bevegelser og balanse. Cerebral parese er diagnostisert i de første årene av et barns liv. Denne sykdommen fører til at musklene til å være svak eller stiv. The Mayo Clinic tyder på at ca 3:58 av 1000 babyer født i Europa og USA er diagnostisert med CP og at premature babyer og de som er født med lav fødselsvekt har høyere risiko for å utvikle sykdommen.

Symptomer og Diagnose

Den dårlige nyheten er at CP har ingen kur. Den gode nyheten er at sykdommen ikke vil utvikle seg. Den beste sjansen et barn har for å minimere eller kontrollere symptomer er tidlig intervensjon - diagnostisere sykdommen tidlig og får barnet en behandlingsplan så snart som mulig. Cerebral parese er en lidelse som krever langsiktig omsorg, som bestemmes av alvorlighetsgraden av barnets symptomer. Symptomer på CP varierer fra subtile til alvorlig. Hvis du oppdager at barnet ditt har problemer med muskel koordinering; hvis han ser stiv eller synes å ha bevegelser som ligner muskelkramper eller skjelvinger, og problemer med presise bevegelser; hvis han drar det ene benet når han går, overdrevent sikler eller har problemer med å svelge eller snakke, sørg for å ta opp disse egenskapene og fortell din barnelege umiddelbart.

Testing

The Mayo Clinic rapporterer at de fleste barn med cerebral parese er diagnostisert av den tiden de er ett eller to år. Men fordi symptomene er milde for mange barn denne alderen, og noen av symptomene på cerebral parese er i samsvar med funksjonen til en normal baby, kan det være vanskelig å stille en sikker diagnose til barnet er fire eller fem år gammel. For å teste barnet for denne sykdommen, avhengig av hennes spesifikke symptomer, kan hennes nevrolog kjøre et batteri av ulike tester, inkludert en ultralyd, MR, CAT scan, elektroencefalogram (EEG) og lab testing. Den primære hensikten med disse tester, er imidlertid ikke nødvendigvis å diagnostisere CP, men for å utelukke muligheten for andre sykdommer og forstyrrelser.

Kidshealth, en avdeling av Nemours Foundation Center for barnas helse Media, indikerer at det er tre typer CP: spastiske (stive muskler), athetoid (plutselige muskelbevegelser) og ataxic (dårlig følelse av balanse). Den vanligste diagnose er spastisk.

Behandling

Det er tre primære tilnærminger til omsorg for et barn med cerebral parese. Medisiner er foreskrevet til å slappe av stive og entreprenør muskler. Legen din kan forskrive diazepam (merkenavn Valium) eller baklofen (Lioresal). Botox injisert direkte inn i ditt barns musklene kan slappe av spastiske og entreprenør muskler. Fysioterapi vil trolig være den mest avgjørende faktoren i ditt barns evne til å takle sin lidelse. Fysioterapi vil hjelpe ham utvikle muskler, og bygge styrke, motorisk utvikling og mobilitet. Bukseseler eller splinter kan forbedre sin evne til å gå, eller hindre hennes musklene seg sammen. Ergoterapi vil hjelpe barnet å bli mer selvstendig ved å innlemme adaptive utstyr (dvs. dusjstoler og håndtak, krykker, bukseseler eller en rullestol). Mange barn må også tale terapi siden deres ansiktsmusklene, som resten av kroppen sin, kan være stiv, floppy eller spastisk. Noen barn nytte av å bruke tegnspråk eller et kommunikasjonskort. Kirurgi er reservert for barn som har misdannelser som hindrer dem fra å utvikle på en måte som vil tillate dem å leve selvstendig, og for barn som har brukt opp all tidligere behandling med lite eller ingen suksess.