Digidexo.com

Hva er behandlingen for væskeansamlinger i kroppen?

Hva er behandlingen for væskeansamlinger i kroppen?


Den lekkasje av væske fra kapillærene inn i omkringliggende vev forårsaker vannretensjon, eller ødem i legemet. Ifølge Mayo Clinic, vanligste årsakene til vannretensjon inkluderer mangel på bevegelse (sitter ved datamaskinen hele dagen), inntak av for mye salt, graviditet eller å være premenstruell. Enkelte legemidler forårsaker vannretensjon, som gjør alvorlige helsemessige forhold, for eksempel nyresykdom, levercirrhose, hjertesvikt og kronisk venøs insuffisiens (CVI). Når disse alvorlige tilstander er utelukket, er det både lege anbefalt og egenomsorg behandlinger for å lindre tilstanden.

Limit Salt Intake

Overdreven bruk av salt kan føre til eller forverre vannretensjon, hypertensjon, dannelse av nyrestein og andre medisinske tilstander. The Mayo Clinic tilsier at inntak ikke mer enn 2500 mg natrium per dag, og bare 1500 mg per dag hvis du har "høyt blodtrykk, nyresykdom eller diabetes, du er svart., Eller du er middelaldrende eller eldre" Begynne å sjekke saltinnholdet i kosten din og lære å måle den effektivt.

Vanndrivende medisiner

Når en medisinsk profesjonelle har diagnostisert ødem, kan hun foreskrive en diuretisk medikament slik som furosemid, spironolakton eller en av de tiazider til å behandle tilstanden. Vanndrivende medikamenter bekjempe vannretensjon ved å stimulere nyrene å produsere urin.

Legen anbefalte egenomsorg

Legen kan anbefale en rekke endringer i livsstil og en saltreduksjon kosthold. Han kan foreslå å bevege kroppen din med jevne mellomrom hvis du har en stillesittende jobb å hindre væske buildup i bena, ankler og føtter; utføre visse øvelser for å hindre væske buildup; forsiktig masserer den berørte delen for å oppmuntre sirkulasjon av væsker mot hjertet; og heve den berørte lem i minst 30 minutter tre eller fire ganger om dagen. Han kan foreskrive en komprimering plagg for å hindre opphoping av væske i legemsdelen.