Digidexo.com

Grønn te Fordeler

Grønn te har vært en viktig del av mange østlige kulturer, inkludert kinesisk, japansk, thai og indiske kulturer, for tusenvis av år. Grønn te har blitt brukt som en tradisjonell medisin ved disse kulturene vekselvis som et vanndrivende, stimulerende, snerpende, og hjerte-helse behandling. I dag, talsmenn for grønn te tyder på at bruken har mange helsefordeler, inkludert hjerte-helsemessige egenskaper, anti-kreft egenskaper, vekttap egenskaper og andre positive helseeffekter.

Identifikasjon

Grønn te er avledet fra de tørkede blader av planten Camellia sinensis, en type eviggrønn busk. Det er vanligvis inntas som en varm drikke, brygget fra enten løse teblader eller fra en forberedt te-pose. Grønn te kan også konsumeres som et supplement i form av kapsler inneholdende ekstrakt av grønn te.

Hjerte Helse Fordeler

Forskning viser at grønn te kan bidra til å forebygge koronar hjertesykdom (aterosklerose). En separat studie indikerer at inntak av grønn te senker total kolesterolet og øker gode kolesterolet (HDL) nivå. Men den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkjenner ikke bruk av grønn te som behandling for hjertesykdom, sier at det ikke finnes noen troverdige bevis for at inntak av grønn te hindrer utvikling av hjertesykdom.

Anti-kreft fordeler

En rekke undersøkelser har sett på effekten av grønn te på kreft. Foreløpige undersøkelser tyder på at grønn te kan hindre spredning av brystkreft dersom de brukes i løpet av sykdommens tidlige stadier. En annen studie viste at kvinner diagnostisert med kreft i eggstokkene som drakk grønn te overlevd lenger enn de som ikke gjorde det. Studier rettet mot prostatakreft har vist at grønn te forhindrer kreftcellevekst. Det ble imidlertid også funnet at grønn te forstyrrer funksjonen av kjemoterapi. Det har vært motstridende resultater med hensyn til grønn te effekt på colorectal, mage, esophogeal, og lunge kreft.

Vekttap fordeler

Grønn te er ofte spioneringen som en vekt-tap supplement. Forskning viser at grønn te ekstrakt bidrar til å øke metabolismen og brenne fett. Forskere tror at catechin, en polyphenol og antioksidant som finnes i grønn te, kan være ansvarlig for te evne til å forbrenne fett.

Andre helsefordeler

Undersøkelser tyder på at grønn te kan hjelpe i behandlingen av inflammasjon forbundet med ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. En annen studie viser at grønn te, som hjelpemidler i reguleringen av blodsukkeret, kan bidra til å forhindre type I diabetes. En tredje undersøkelse indikerer at katekiner i grønn te kan også hjelpe i behandlingen av viral hepatitt. Imidlertid har enkelte sjeldne leverkomplikasjoner vært koblet til forbruket av høye konsentrasjoner av grønn te ekstrakt.

Forsiktighetsregler

Grønn te og grønn te-ekstrakter inneholder koffein, som er et sentralstimulerende. Som et resultat, kan forbruker store mengder av grønn te fører til søvnløshet, irritabilitet og fordøyelsesproblemer. Grønn te inneholder også små mengder vitamin K, som kan motvirke antikoagulerende legemidler. Hvis du tar andre urte kosttilskudd eller noen foreskrevne medisiner, ta kontakt med din medisinske leverandøren før du legger grønn te til kosthold.