Digidexo.com

Tegn og symptomer på Adolescent Onset Diabetes

Det finnes to hovedtyper av diabetes. Type 2 diabetes oppstår når legemet ikke klarer å effektivt benytte insulinet som produseres av bukspyttkjertelen. Rundt 90 til 95 prosent av diabetikere har type 2 diabetes, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Type 1 diabetes oppstår når bukspyttkjertelen produserer lite eller ingen insulin. Type vises en diabetes vanligvis i barndommen, og er referert til som ungdom-utbruddet diabetes eller juvenile diabetes. De tegn og symptomer er stort sett den samme for begge typer diabetes.

Overdreven tørste og vannlating

Når bukspyttkjertelen ikke klarer å produsere insulin, gjør det sukker å bygge opp i blodet ditt. For å kompensere, trekker kroppen din væske fra vev, noe som fører til dehydrering. Dette fører til at du føler deg tørst og drikker mer. Nyrene også svare på det overskytende blodsukkeret ved å prøve å skylle det ut, som fører til hyppigere vannlating.

Blurred Vision

Når kroppen tar væske fra vev for å kompensere for økt blodsukker, kan det påvirke linsene på øynene dine. Tapet av fluid faktisk endrer formen av linsene, hindrer deres evne til å fokusere og fører til uklart syn.

Sult og Vekttap

Fordi sukker forblir i blodet ditt hvis du har diabetes, aldri gjør det til muskler og vev for å gi den energien de trenger for å fungere skikkelig. Dette kan utløse ekstrem sult, som kroppen prøver å kompensere. Selv om du spiser hele tiden for å tilfredsstille denne sult, kan du gå ned i vekt. Uten sukker til energi, vil kroppen forbrenne fett, og fratatt en energikilde, vil din muskelvev krympe.

Andre symptomer

Tretthet og irritabilitet er også effekter av sukker bygge opp i blodet og muskler og vev blir fratatt tiltrengt energi. Hvis Type 1 diabetes ikke er diagnostisert med en gang, kalles en tilstand diabetisk ketoacidose, der kjemikalier som kalles ketoner bygge opp i blodet, kan forekomme. Dette kan føre til ytterligere symptomer som velduftende pust, kvalme, oppkast og pusteproblemer. Av og til kan visse infeksjoner være et tegn på type 1 diabetes. Kidshealth.org sier at en vaginal gjær infeksjon i en pre-pubescent jente kan tyde på diabetes.