Digidexo.com

Hva er behandlingen for brennende føtter?

Soppinfeksjoner, vitaminmangel, allergier og dårlig valg av sko og sokker er alle grunner til at du kan oppleve brennende føtter sensasjoner. Hvis du har et forhåndsdefinert medisinsk tilstand som fører til den brennende følelse, å konsultere legen din for den mest effektive kuren er det beste alternativet. Inntil du gjør det, er det noen midlertidige behandlinger som kan holde føttene kjølig.

Cool Water

Berolige føttene i kaldt vann. Avhengig av alvorlighetsgraden av den brennende følelsen, kan det være fristende å legge is på føttene, men ikke gjør det som drastisk endring i temperatur kan være skadelig for føttene. Fyll et badekar med kaldt vann og la føttene suge inntil lettet.

Smertestillende midler

En enkel smertestillende som aspirin eller paracetamol vil bidra til å lette smerten av dine brennende føtter. Hvis du pleier å gå ut en tur og komme tilbake med brennende føtter, er det en god idé å ta et par aspirin med deg før du reiser. Så snart du føler smerte, ta stillende. Deretter, når du kommer hjem, kan du også suge føttene i et kjølig bad.

Riktig sko og sokker

En av de mest effektive behandlinger for brennende føtter roterer dine sko og sokker ofte. En av de viktigste årsakene til brennende føtter er fuktighet blandet med friksjon, så det er godt å ha på sokker og sko som lar føttene puste og fordampe svette. Hold deg unna ullsokker og melde deg på bomull eller Coolmax sokker i stedet. Hvis du er iført virkelig trange sko som fanger en nerve i foten, kan det føre til en brennende følelse. Du kan selv være allergisk mot din sko eller sokk materiale. Prøv iført sko på alternative dager for å la dem helt tørre, og endre sko og sokker to ganger om dagen.