Digidexo.com

Tubular Graviditet Cures

Tubular Graviditet Cures


En graviditet utenfor livmoren oppstår når et befruktet egg implantater seg et sted annet enn livmoren. Mesteparten av tiden, egg implantater i egglederne, så en graviditet utenfor livmoren er noen ganger også kalt en tubal eller rørformet graviditet. Hvis den ikke behandles raskt, kan en rørformet graviditet være livstruende. Det finnes en rekke behandlingstilbud tilgjengelig, avhengig av hvor langt svangerskapet har kommet.

Nødvendigheten av behandling

Hver rørformet graviditet krever behandling. Venstre alene, vil den voksende befruktede egget sprekke egglederen og føre til alvorlige indre blødninger. Dessverre for kvinner som prøvde å bli gravid, graviditet utenfor livmoren har alltid å bli avsluttet, da det ikke er mulig å flytte egg til livmoren når det befruktede egget har implantert i et rør.

Metotreksat

Hvis rørformet graviditet er diagnostisert tidlig, kan legen behandle graviditet med metotreksat, et stoff som vil hindre ytterligere graviditet cellevekst. Metotreksat er vanligvis gitt som en enkelt injeksjon, selv om flere doser er noen ganger nødvendig. Etter ca 4-6 uker, vil kroppen din reabsorb ektopisk vev. Mens du blir behandlet med metotreksat, til legen din vil overvåke nivået av hCG, en graviditetshormonet kontrollere at metotreksat fungerer som den skal.

Laparoskopisk kirurgi

Hvis metotreksat ikke klarer å avslutte svangerskapet, er laparoskopisk graviditet ofte det neste alternativet for ektopisk fjerning. Kirurgen gjør et lite snitt i nedre del av magen, bruker deretter en laparoscope, en liten slange med et kamera og lys festet, for å se inni magen. Kirurgen kan da fjerne ektopisk vev og reparere egglederen ved hjelp av instrumenter som føres enten gjennom rør eller gjennom ytterligere innsnitt i deg magen. Dersom graviditet utenfor livmoren har betydelig skadet din egglederen, kan kirurgen fjerne røret helt.

Laparotomi

Dersom den rørformede graviditet er for stor til å bli fjernet gjennom laparoskopisk kirurgi, eller hvis egglederen allerede har sprukket, kan en laparotomi være nødvendig for å fjerne graviditet. Kirurgen vil gjøre en abdominal snitt og deretter fjerne ektopisk vev. I noen tilfeller kan kirurgen reparere den knuste røret. Mest sannsynlig vil imidlertid den knuste rør må fjernes.

Fremtidige svangerskap

Kvinner som har hatt en graviditet utenfor livmoren er mer sannsynlig å ha en fremtid svangerskap utenfor livmoren. Hvis rørformet graviditet forårsaket arrdannelse i egglederne eller nødvendig fjerning av et rør, kan du finne det vanskeligere å ha en levedyktig svangerskap senere. Mange kvinner som opplever en graviditet utenfor livmoren, men går på å ha normale svangerskap i fremtiden.