Digidexo.com

Medisin for kroniske ryggsmerter

Medisin for kroniske ryggsmerter


Ryggsmerter er en av de vanligste årsakene til tap av arbeidstiden, ifølge Dr. Richeimer, University of Southern California, på SpineUniverse.com. Ryggsmerter kan være akutt eller kronisk. Akutte smerter kommer plutselig og er midlertidig, vanligvis et resultat av en skade. Kroniske ryggsmerter er pågående, etter en skade eller som følge av alder eller andre faktorer. Kroniske ryggsmerter kan behandles med flere typer smertestillende medikamenter.

Funksjoner

En vedvarende stiv eller verkende rygg, eller skarp, lokalisert smerte i midten til lav rygg er karakteristisk for kroniske korsryggsmerter. Disse symptomene kan gjøres verre ved å løfte tunge gjenstander, delta i aktiviteter som involverer bøying eller streker ryggen, eller bare ved å sitte eller stå i lange perioder. Avhengig av årsak og type smerte, kan legen forskrive medisiner for lindring.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan brukes til å redusere betennelse og lindre smerte. Disse medikamentene er blant de første linjene av forsvaret legen vil prøve i behandling av kroniske ryggsmerter, fordi de fleste av disse problemene er knyttet til hevelse og betennelse. Reseptfrie merkevarer inkluderer ibuprofen, slik som Motrin og Advil, og naproxen, selges over disk som Aleve eller Naprosyn. En av de nyere reseptbelagte NSAID medisiner for ryggsmerter er Celebrex. Det fungerer også på betennelse, men ikke forårsaker så mye magesyke som noen av de andre NSAID medisiner.

Paracetamol

Paracetamol er også et svært populært medisinering av valg for ryggsmerter fordi den har svært få bivirkninger. Men paracetamol virker ikke på hevelse og betennelse. Stoffet virker ved å blokkere smerteopplevelse i hjernen. Paracetamol er tilgjengelig i ikke-reseptbelagte form som Tylenol og er tilgjengelig i generiske versjoner. Det er også reseptbelagte former av acetaminofen, og medikamentet blir noen ganger kombinert med andre medikamenter inn i en pille.

Muskelavslappende

Muskelavslappende er egentlig ikke en klasse av narkotika, men heller navnet gitt til en gruppe av ulike typer narkotika som hjelper slappe muskler. Denne type medisiner faktisk fungerer på hjernen, ikke musklene selv. De vanligvis er foreskrevet for akutte smerter eller i løpet av de første dagene etter en ryggskade. Men i noen tilfeller er muskelavslappende gitt for kronisk ryggsmerte. Disse inkluderer medisiner som Flexeril, Valium og karisoprodol (Soma). De fleste av disse medikamentene kan forårsake døsighet.

Narkotika og steroider

Narkotiske stoffer kan anvendes for kronisk ryggsmerte, men er vanligvis brukt i en kort periode. Denne typen medisiner er sterkt vanedannende. Du kan bygge opp en intoleranse overfor narkotika ganske lett, noe som betyr at de blir ineffektive etter en stund. Noen ofte foreskrevet narkotika inkluderer hydrocodone (Vicodin), oksykodon (Percocet) og propoksyfen (Darvocet).

Steroider er noen ganger brukt for kroniske korsryggsmerter, spesielt når det er hevelse. Som narkotika, bør steroider brukes kun i korte perioder. Utvidet bruk av steroider kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert vektøkning, osteoporose, magesår og nyreproblemer. Steroider som Medrol gis oralt, men kan injiseres i tillegg.

Betraktninger

Leger bruke mange former for terapi, i tillegg til medikamenter for å behandle kronisk smerte forbundet med den nedre del av ryggen. Hviler en skadet ryggen er vanligvis anbefales, men fysioterapi, massasje, kiropraktikk, varme, is og andre behandlingsformer kan benyttes med medisiner for å lindre smerte. Legen din kan anbefale den beste typen smerte medisin og behandlingsforløp for din tilstand.