Digidexo.com

Hvordan få en Cystisk fibrose gentest

Hvordan få en Cystisk fibrose gentest


Cystisk fibrose er en livstruende genetisk tilstand. Tidlig oppdagelse og riktig ernæringsmessig omsorg i tidlig alder kan bidra til å forbedre den berørte persons helse, men det er ingen kur for sykdommen. Mange forsikringsselskaper vil nå dekke kostnadene for en cystisk fibrose genetisk test.

Bruksanvisning

Få en genetisk test for Cystisk fibrose

•  Forskning cystisk fibrose grundig slik at du kan be legen din informert spørsmål hvis du tror du trenger for å få en genetisk test for cystisk fibrose. En familiehistorie med denne eller andre arvelige genetiske sykdommer gjør deg til en god kandidat for en cystisk fibrose genetisk test.

Få en cystisk fibrose genetisk test før du blir gravid hvis du tenker på å starte en familie. Leger vil teste blod eller spytt for tilstedeværelsen av en genmutasjon som er ansvarlig for cystisk fibrose.

Har din partner testet for cystisk fibrose også. Når begge foreldrene er bærere, er sjansene barnet vil arve sykdommen er sterke.

Tenk in vitro fertilisering som et alternativ når begge foreldrene bærer cystisk fibrose genmutasjon. I denne metoden, kan leger teste hver befruktet egg for tilstedeværelse av cystisk fibrose før den blir implantert inn i livmoren. På denne måten kan de være sikre på at bare egg fri for cystisk fibrose har lov til å modnes og utvikle seg til et foster.

Innse at det er en sterk mulighet for at du blir nødt til å gjøre en veldig vanskelig avgjørelse. Hvis utvikle embryo har cystisk fibrose, vet at livet vil bli kuttet kort og helse vil alltid være dårlig. Oppsigelse av svangerskapet er noe du må vurdere.

Test fosteret for cystisk fibrose. Noen ganger foreldrene ikke vet at de er bærere frem til midten av svangerskapet. Leger kan utføre en CVS test under den ellevte uke av svangerskapet for å sjekke for cystisk fibrose eller en fostervannsprøve i løpet av det sekstende uke.

Tips og advarsler

  • Sjekk med ditt forsikringsselskap for å sørge for at de dekker kostnadene ved genetisk testing av denne typen før du går til legen din.
  • Coping med de fysiske, følelsesmessige, psykologiske og økonomiske påkjenninger av omsorg for noen med cystisk fibrose kan være vanskelig. Studier viser at folk som blir med en cystisk fibrose støttegruppe gjøre det bedre enn de som ikke gjør det. Lokale møter i Cystisk fibrose Foundation oppstå i byer over hele landet hver eneste dag.