Digidexo.com

Klinisk Lungebetennelse hos barn

Klinisk lungebetennelse er en infeksjon som kan oppstå i barnets lunger, uansett hvor gammel han er. Bakterier, sopp eller parasitter kan krype inn i lungene hans, og skape kaos på pusten hans. Heldigvis finnes behandling for å dempe dette farlig tilstand.

Symptomer

Lungebetennelse hos barn begynner med en infeksjon i nese og hals. Dette er en øvre luftveisinfeksjon. Etter dette en lavere luftveisinfeksjon som kalles lungebetennelse oppstår. Noen spesifikke symptomer inkluderer feber, hoste, rask pust, brystsmerter og magesmerter.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for utvikling av lungebetennelse inkluderer underernæring, røyk eksponering, prematuritet, et svakt immunforsvar (kroppens forsvar mot sykdom) og astma.

Diagnose

Å diagnostisere lungebetennelse hos barnet ditt, vil legen lytter på lungene hennes for å se etter unormale lyder, og også få en kiste x-ray, utføre en blodprøve og ta en spytt (slim) prøve å lete etter bakterier i lungene.

Behandling

Hvis barnet ditt har problemer med å puste, kan han trenge sykehusinnleggelse. Han kan gis antibiotika medikamenter for å drepe smittekilden.

Forebygging

For å forhindre at barn fra å få lungebetennelse, bør du lære henne å vaske hendene grundig med såpe og vann. Også prøve å ikke la barnet bli utsatt for noen som er forkjølet. Dette kan føre til lungebetennelse.