Digidexo.com

Hvordan virker Blood Testing arbeid?

Hvordan virker Blood Testing arbeid?

Hva er en Blood Test?

En blodprøve er en prosedyre der en medisinsk faglig tar en blodprøve fra armen din, og sender den til et laboratorium som skal testes. En blodprøve kan bestemme mange ting om den enkelte. Blodprøver kan gjøres for alt fra narkotikabruk eller sykdom deteksjon, for å overvåke nivåene av vitaminer og mineraler i kroppen.

Prosedyre

En blodprøve kan gjøres på to måter. Den vanligste, samt mest detaljerte blodprøve gjøres gjennom tegning ampuller med blod fra en blodåre i armen. Dette gjøres ved hjelp av en nål koblet til hetteglasset. En blodprøve kan også gjøres ved å stikk fingeren. I denne metoden tuppen av fingeren er stukket av en liten nål. Et lite rør er plassert mot området, og blod presses inn i røret.

Testing

Når blodprøven er tatt, blir ampullene sendt til et laboratorium. I laboratoriet en medisinsk teknolog vil teste blod i henhold til grunn for testing. Forskjellige grunner krever egne testmetoder. Imidlertid kan samme prøve av blod vanligvis brukes for alle testprosedyrer. De vanligste årsakene til blodtesting inkluderer: farskap testing, blodtyping, STD testing, blodlegemer, kolesterol testing, og glukose testing.

Varianter

En normal lesing på en blodprøve kan variere mellom hver enkelt. Ulike faktorer som alder, reseptbelagte medisiner, hormoner, kosthold og stressnivå kan føre til tester for å variere utenfor normalområdet. Leger forstår dette og så sette opp referanseområder.

Hjem Kits

Hjem blod testing kits er blitt et mer populært alternativ for blodprøve fra komfort til ditt eget hjem. Det er imidlertid viktig å huske på at en hjemmetest ikke vil være så nøyaktig, eller kontrollert som en test gjort i en lege kontor. Noen resultater du får fra en hjemme test bør verifiseres av en medisinsk faglig. Et hjem blodprøve innebærer å bruke den medfølgende steril nål til å stikke fingeren. Du kan deretter sette dråpe blod på en spesiell del av gitt papir, forsegle papir i en konvolutt og sende blodet til et laboratorium for testing.