Digidexo.com

Neupogen PasientinformasjonMedisinen neupogen inneholder filgrastim, som er en menneskeskapt form av en kjemisk kalt en granulocytt-kolonistimulerende faktor som legemet allerede produserer. Injisering neupogen hjemme hjelper kroppen å produsere flere hvite blodlegemer, som er kroppens viktigste sykdoms jagerfly. Selskapet Amgen gjør neupogen.

Hvorfor det er foreskrevet

Leger foreskrive neupogen å øke hvite blodlegemer hos pasienter som får kreft kjemoterapi behandlinger eller hos pasienter som har behov for å produsere flere sykdomsbekjempende blodceller fordi de har en tilstand som fører til hvite blodceller til å dø av (nøytropeni).

Vanlige bivirkninger

Pasienter kan forvente noen mild sårhet, rødhet og hevelse på stedet hvor de injiserer neupogen. Disse injeksjonene Reaksjoner bare kreve medisinsk hjelp dersom de blir alvorlige. En annen bivirkning som har oppstått i mange pasienter er skjelettsmerter, som vanligvis går unna når pasienter tar paracetamol (f.eks Paracet).

Sjeldnere bivirkninger

Bivirkninger som kun har oppstått sjelden, men som krever legehjelp, inkluderer luft anfall, alvorlige allergiske reaksjoner og sprukket milt. Pasientene må ringe lege umiddelbart hvis de begynner å ha problemer med å puste, bryte ut i et utslett og bli svimmel, eller føler en skarp smerte i øvre venstre side av magen. Den siste symptom kan indikere skade på milten.

Ting å spørre legen din

Gravide kvinner trenger å snakke med sin lege om sikkerhet ved bruk av neupogen. Også noen mennesker er allergiske mot medisiner laget ved hjelp av genmodifiserte E. coli-bakterier. Alle som ikke er sikker på om han eller hun har denne allergien må be om testing.

Lagring og håndtering

Neupogen kommer i én-doseampuller eller forhåndsfylte sprøyter som trenger å bli nedkjølt før bruk. Pasienter må ta sin neupogen ut av kjøleskapet i minst 30 minutter før administrering og bør aldri riste beholderne.

Å forvalte Shot

På samme tid hver dag, bør pasientene vaske hendene, måle ut dosen som sine leger viste dem, velge og ren med alkohol et passende injeksjonsstedet, og gi seg selv sin neupogen injeksjon. Pasienter bør bruke forskjellige injeksjonssteder på utsiden av de øvre armer, magen bort fra navlen, toppen av den sentrale låret eller toppen av baken hver dag. For å gi den faktiske skutt, bør pasientene klype opp huden, raskt stikke nålen inn, drar du stempelet litt tilbake for å se etter blod, og deretter sakte trykk på stempelet for å slippe neupogen. Pasienter bør aldri injisere neupogen hvis blod inn i sprøyten, fordi dette indikerer at nålen har gått inn i en blodåre i stedet for muskelvev. Etter tømming av neupogen sprøyte, bør pasientene trekk ut nålen og holde en ren bomullsdott mot injeksjonsstedet i flere minutter for å demme blødninger.