Digidexo.com

Hva er betydningen av kjemoterapi?

Kjemoterapi eller cellegift, er en behandlingsplan for å bekjempe kreft som forekommer i mange deler av kroppen. Det kan anvendes i kombinasjon med andre kreftbehandlinger, slik som kirurgi og strålebehandling.

Effekter

Kjemoterapi brukes til å stoppe veksten av kreftceller, ifølge Patient Education Institute. Den kan også brukes til å krympe tumorer før kirurgi blir utført for å fjerne dem, i henhold til BreastCancer.org.

Handling

Kjemoterapeutiske medisiner målrette celler som deler seg raskt, inkludert kreftceller, ifølge Patient Education Institute.

Betraktninger

I motsetning til andre former for behandling av kreft, er systemisk kjemoterapi, noe som betyr at det kan påvirke hele kroppen, i henhold til BreastCancer.org. Dette betyr at selv friske celler kan bli ødelagt sammen med cancerceller.

Side Effects

De friske deler av kroppen som oftest påvirkes av kjemoterapi omfatter huden, mageslimhinnen, tarmen og urinblæren. Dette er fordi disse cellene også dele seg raskt, akkurat som kreftceller, ifølge Patient Education Institute.

Fordeler

Kjemoterapi kan hjelpe betraktelig bedre en persons sjansene for å overleve kreft. Konsultere med leger om bivirkninger kan hjelpe leger å lindre pasientens ubehag eller smerte.