Digidexo.com

Hva er de fysiske egenskapene til Cetyl alkohol?

Hva er de fysiske egenskapene til Cetyl alkohol?


Cetylalkohol (C16H34O) har mange andre navn, blant cetanol, palmitylalkohol,
cetylol, cetal og ethal, ifølge Pub Chem Compound. Denne alkoholen blir oppnådd ved en prosess som kalles forestring av fettsyrer, som er organiske syrer som inneholder en karboksylgruppe (OH), i det minste, i henhold til forfatteren og toxicologist Shayne Gad, Ph.D., i "Pharmaceutical Manufacturing Handbook". På grunn av arten av dets syntese, er cetylalkohol klassifisert som en fettalkohol. Det blir ofte brukt som og emulgatorer og mykgjørende, og det hindrer tap av fuktighet, melder Chemical Land 21.

Bortsett fra sin emulgerende og andre egenskaper, er cetylalkohol karakterisert ved en hvit flass utseende, høyt kokepunkt og uløselighet i vann, i henhold til Chem Forbindelse Pub.

Smelting og kokepunkt

Ifølge Chemical Surface 21, når ved romtemperatur, er cetylalkohol et hvitt, fast stoff flassende substans. Imidlertid, ved 49 C eller 120 C, når det smeltepunktet, blir væske. Den registrerte kokepunktet for cetylalkohol er 334 C eller 633 F. Ifølge Science Lab, er stoffet kritiske temperaturen 487,85 C eller 910,1 F. Dette representerer det punktet når den ikke kan gjenopprettes fra damp til den opprinnelige tilstanden lenger, uavhengig av mengden av trykket i prosessen, melder Department of Chemistry of Purdue University.

Løselighet

Ifølge Science Labs, cetylalkohol er lett oppløselig i dietyleter, oppløselig i aceton og kloroform, men er uoppløselig i kaldt vann. Stoffet er uoppløselig i vann er knyttet til sine emulgerende egenskaper og evne til å absorbere vann, noe som gjør det til et mye brukt komponent ved fremstillingen av hudens fuktighetskremer, i henhold til toxicologist Shayne Gad Ph. D.

Molecular Mass

Cetylalkohol har en molekylvekt på 242,44056 g / mol, noe som indikerer den nøyaktige massen av ett mol av stoffet, i henhold til Chem Forbindelse Pub. Mol er en måleenhet som brukes i kjemien, er relatert til antallet atomer som finnes i 12 g karbon-12, i henhold til Encyclopedia Britannica.