Digidexo.com

Tegn på en hjerneblødning

Tegn på en hjerneblødning


En hjerneblødning er en svært alvorlig og muligens dødelig medisinsk tilstand. Det krever øyeblikkelig legehjelp. Brain blødninger kan ha mange forskjellige årsaker, inkludert arteriovenøs malformasjon, hodeskade, hjerneslag og aneurisme. Tilstanden kan gå ubemerket hen i begynnelsen. Imidlertid, når blødning forekommer, kan det bli alvorlig raskt og personen kan bli uføre.

Hodepine

Under en hjerneblødning, kan hodepine komme plutselig og bli ganske alvorlig. Ifølge The National Brain aneurisme Center, hvis det er blødning rundt hjernen, kan det føre til en plutselig hodepine, ofte referert til som en tordenbrak hodepine på grunn av hvor raskt det kommer på. Den hodepine kan bli verre med bevegelse eller en hvilken som helst endring i posisjon. Personen kan også beskrive hodepine som den verste i hans liv. Hodepinen kan bli så dårlig at det vil bremse den lidende, og han kan være ute av stand til å komme opp.

Movement Endringer

Frontallappen er også ansvarlig for bevegelse. En blø i dette området kan føre til problemer med å gå og plukke opp gjenstander. Personens koordinering kan være slått av, og hun kan være ute av stand til å gjøre enkle ting som å børste håret eller tenner. Dette kan forverres i en manglende evne til å bevege seg i det hele tatt.

Tale

Tale er kontrollert av frontal lobe av hjernen. Hvis en skade eller blødning forekommer i denne del av hjernen, kan det føre til problemer med en persons tale. The National Library of Medicine rapporterer at personens tale kan bli rotete. Uttalen av ord kan bli uklart. Personen kan være ute av stand til å danne sine ord eller velg ord som ikke gir mening. Dette er en dyp og merkbar symptom.

Svelge

Loven av svelge styres i hjernestammen. Hvis en skade fører til en hjerneblødning, eller blødningen setter press på hjernestammen, da det kan påvirke en persons svelge. En person kan være i stand til å svelge i det hele tatt eller hun kan kvele lett. En person med svelgeproblemer kan også sikle på grunn av den manglende evne til å svelge sin spytt. Dette er ofte funnet hos slagpasienter.

Endring i Bevisstheten

Når en hjerne blødning forekommer, kan det bli en endring i bevisstheten. Personen kan bli trege og ikke svare på smertefulle stimuli. Ifølge The National Library of Medicine, kan en person bli forvirret eller trekkes tilbake. En person med blødning i hjernen kan også bli trøtt og sløv. Enhver endring som er unormal for den personen bør tas på alvor, og medisinsk hjelp må innhentes.