Digidexo.com

Har Hodepine Årsak hypertensjon?

Hypertensjon (høyt blodtrykk) er en alvorlig tilstand som kan ha farlige konsekvenser. Hodepine, som er smertefullt og ødeleggende til tider, er ikke nødvendigvis en alvorlig tilstand. De fleste mennesker har hodepine som oppstår til tider, og for noen, kronisk. Hodepine kan indikere stress, mangel på søvn, sult eller hormonelle endringer. Mange tror at hodepine kan føre til høyt blodtrykk, selv om dette ikke har blitt medisinsk bevist.

Hypertensjon

For en voksen person, er et blodtrykk på 140/90 eller høyere anses høy. Både systolisk og diastolisk (topp og bunn) tallene er viktig. En hodepine kan i noen tilfeller være et symptom på høyt blodtrykk, men ofte ingen symptomer eksisterer. Når en hodepine er et symptom, kan andre symptomer være til stede.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at høyt blodtrykk kan være forårsaket av hodepine. Hypertensjon er ikke et resultat av hodepine, slik som hodepine ikke effektivt kan indikere hypertensjon. Ifølge American Heart Association, i 90 til -95 prosent av tilfellene, forskerne vet ikke hva som forårsaker høyt blodtrykk. Det er imidlertid risikofaktorer som kan bidra til tilstanden. Slike faktorer inkluderer: alder og kjønn, familiehistorie, etnisitet, kosthold og vekt.

Risikofaktorer

Mens hodepine ikke ut til å sette deg i fare for høyt blodtrykk, har andre risikoer eksisterer. Risikoen for å utvikle høyt blodtrykk øker når du blir eldre. Med kvinner, er det antatt at østrogen har en beskyttende rolle i blodtrykket, og er derfor mer sannsynlig med alder, som østrogen avtar. I tillegg kan familiehistorie være en indikator på høyt blodtrykk, som tilstanden kan være vanlig blant familiemedlemmer. Mennesker av afrikansk amerikanske etnisitet har også en tendens til høyt blodtrykk, selv om årsaken er usikkert. Fedme er en annen faktor som kan forbedre risikoen for høyt blodtrykk, og de med høy natrium diett er også mer utsatt. Disse faktorene er ikke relatert til hodepine.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan en person opplever en akutt hypertensiv krise opplever en ekstrem hodepine som et symptom. Andre symptomer inkluderer: alvorlig angst og kortpustethet. Disse faresignaler bør følges opp med medisinsk behandling som en hypertensiv krise kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, svangerskapsforgiftning (hos gravide kvinner) aortic uenighet, og hjernen hevelse eller blødning.

Advarsel

Å ha blodtrykket kontrolleres jevnlig anbefales, spesielt for personer med risikofaktorer for hypertensjon. For de som har blitt diagnostisert med tilstanden, er det viktig å merke seg at behandlinger er tilgjengelige. Livsstilsendringer, endringer i kostholdet, og medisiner kan bidra til å kontrollere høyt blodtrykk.