Digidexo.com

Hvilke vitaminer hjelpe håret til å vokse?

Har du virkelig trenger vitaminer for å hjelpe håret vokse? Ja, det gjør du. Faktisk, sunt hår krever flere vitaminer for vekst og helse. Hvis du ikke mottar nok vitaminer, vil det reflektere i håret ditt, så vel som i kroppen din. Sunt hår vokser ca 0,35 ml om dagen, og uten en jevn tilførsel av vitaminer håret ditt trenger, ikke bare vil det praktisk talt slutte å vokse, det kan til og med begynne å falle ut.

B-vitaminer

B-vitaminer er en av de beste vitaminer for hårvekst. De inkluderer niacin (vitamin B-3), som fremmer sunn blodsirkulasjonen i hodebunnen - dette bærer andre vitaminer, mineraler og næringsstoffer som trengs for sunt hår; Panthenol (vitamin B-5) som kan bidra til å stoppe håravfall og bistand i hår re-vekst; biotin, som er avgjørende for å forebygge hårtap og kan bidra til å forhindre at håret blir grå tidlig; og vitamin B-6 og B-12. B-vitaminer finnes i erter, bønner, gulrøtter, soyabønner, nøtter og egg. Mens overskytende beløp av de fleste B-vitaminer skilles ut i urinen, tar for mye niacin, vitamin B-6 og vitamin B-9 kan forårsake vitamin toksisitet.

Vitamin E

Vitamin E regnes som gunstig for hårtap som det fungerer for å øke blodsirkulasjonen ved å stimulere hodebunnen. Det er også antatt å styrke immunforsvaret, som også kan bidra til å forhindre håravfall. De fleste vil motta tilstrekkelige mengder av vitamin E i kosten hvis de inneholder grønne grønnsaker, nøtter og hele korn i sine dietter. Kvinner som prøver å bli gravide bør unngå å ta tilskudd av vitamin E som det har blitt bevist at det kan bidra til medfødte hjertefeil hos fosteret når det tas i løpet av tiden for befruktning.

Vitamin A

Vitamin A bidrar til å holde hårsekken smurt, som legger til sunt utseende på håret ditt. Vitamin A er også viktig for sunn hud og visjon. Den finnes i gul, rød og oransje grønnsaker og grønne bladgrønnsaker. Overforbruk av vitamin A, men kan føre til hårtap. Dette hårtap kan reverseres ved ganske enkelt å kutte ned på mengden av vitamin A du tar. Tar for mye vitamin A kan også føre til kvalme, oppkast, hodepine og endrede bevissthetstilstander.

Biotin

Biotin er en svært viktig vitamin for å opprettholde sunt hår. Det er viktig for sunn hud og hår, og kan også være en faktor for å hindre håravfall hos enkelte menn. Du kan enten øke inntaket av biotin ved å øke det i kostholdet ditt, eller du kan ta den i supplerende form. Matvarer som er en god kilde til biotin inkluderer brun ris, grønne erter, havre, linser, ølgjær, bulgur, soyabønner, valnøtter og solsikkefrø.

Andre vitaminer

Det er flere andre vitaminer og mineraler som kan bidra til hårvekst. Disse inkluderer sink, vitamin C, L-cystein, L-metionin, folsyre, magnesium, svovel, silika og beta-karoten.