Digidexo.com

Best Multivitaminer å bruke

Best Multivitaminer å bruke


Finne den ideelle multivitamin kan være et ork. For å bestemme den beste multivitamin for deg eller din kjære, bør du vurdere alder, kjønn og eventuelle allergier eller pre-eksisterende forhold til stede. For eksempel; multivitaminer som passer for barn er annerledes enn de som er fabrikkert spesielt for pensjonister. For best resultat, finne en multivitamin spesielt utviklet for aldersgruppe og kjønn på personen som tar den.

Multivitaminer for kvinner

Den beste multivitamin for kvinner er avhengig av alder, så vel som om de er i overgangsalderen, ammer eller er gravid. Mens kvinner i overgangsalderen må ta nok B-12, og kalsium, bør kvinner som vurderer graviditet supplere sine jern og folat nivå med multivitaminer som inneholder jern og folsyre. "Kvinners helse" magasinet anbefaler One-A-Day Kvinner som deres pick for den beste multivitamin grunn av det er balansert innhold av nødvendige næringsstoffer som kalsium, vitamin A, D og K. Som anbefales av "kvinnedag," ta en multivitamin som inneholder ca 100 prosent av anbefalt daglig inntak av følgende vitaminer og mineraler; vitaminene A, B1, B2, B3, B5, Bg, B7, B9, B12, C, D, E og K, kobber, krom, magnesium, mangan, molybden, selen og sink.

Multivitaminer for menn

Ifølge Mark Moyad, MD, i "Mens Health," menn å følge et sunt kosthold bør ta en lav dose multivitamin, enten han leder en idrettsutøver veldig aktiv livsstil, eller har en stillesittende kontorjobb, fordi de beste resultatene er rapportert med lave doser av vitaminer og mineraler. Per Moyad, ta multivitaminer som inneholder rundt 100 mcg selen, 120 mg vitamin C, 30 mg vitamin E, 6 mg av beta-karoten, og 20 mg sink, og unngå høye doser av antioksidanter som kan redusere interne forsvar.

Multivitaminer for barn

Fordi mange matvarer er beriket med vitaminer og mineraler, og fordi barn ikke trenger like mye vitaminer og mineraler som voksne, friske barn kan klare seg uten en multivitamin. Men hvis barnet ditt har ernæringsmessige mangler på grunn av kresen matvaner, eller andre helsemessige problemer, kan en lege anbefaler en multivitamin. Velg en multivitamin designet for barnets aldersgruppe som gir 100 prosent av den daglige verdi for alle vitaminer og mineraler anbefalt av legen din. Husk at selv den beste multivitamin for barnet ditt kan ikke erstatte riktig ernæring.

Multivitaminer for pensjonister

Mens helse seniorer ikke kan være nødvendig å ta et multivitamin, eldre voksne vanligvis inntar færre kalorier og ta medisiner som kan forstyrre næringsopptak. Ta multivitaminer er spesielt rettet mot eldre voksne til å utbedre eventuelle mangler, som anbefalt av legen din. Velg multivitaminer som oppfyller 100 prosent av daglige verdier for din aldersgruppe for jern, kalsium, magnesium, sink, B12, folat, jern og vitamin D, for å sikre at du får et minimum av de næringsstoffene du trenger.