Digidexo.com

Hva er en AED Defribrillator?

Hva er en AED Defribrillator?


Ifølge Occupational Safety and Health Administration (OSHA), hjertestans kontoer for 300.000 til 400.000 dødsfall i USA hvert år, de fleste som involverer ikke-sykehus folk. Automatiske eksterne defibrillatorer (AED) er lette, bærbare enheter som brukes til å gjenopprette regelmessig hjerterytme og bedre overlevelsessjanser når pasienter opplever hjertestans på andre steder enn et sykehus, for eksempel arbeidsplasser, kjøpesentre og skoler.

Cardiac Arrest

The American Heart Association definerer hjertestans som "den plutselige, brå tap av hjertefunksjon." Unormal hjerterytme stoppe hjertet. Ifølge OSHA, ventrikkelflimmer, en kaotisk hjerterytme, er den vanligste årsaken til plutselig hjertedød.

AED Funksjon

Aeds riktige kaotiske hjerterytme ved å levere et elektrisk støt til hjertet. Gjennom selvklebende elektroder plassert på offerets bryst, en mikroprosessor i AED evaluerer pasientens hjerterytme og avgjør om defibrillering er nødvendig. Når tilsier, ber AED operatøren å administrere elektrisk støt for å gjenopprette normal rytme.

AED Statistikk

Jo lengre tid det tar å gjenopprette normal hjerterytme i et offer for hjertestans, jo lavere er sjansen for å overleve. Ifølge Texas Department of Insurance, etter hjertestans, en offerets sjanse for å overleve synker 7 til 10 prosent for hvert minutt som går uten defibrillering. OSHA hevder at umiddelbare tiltak for å korrigere et offer hjerterytme ved hjelp av en AED øker overlevelsen til mer enn 90 prosent.