Digidexo.com

Mest effektive Hårtap behandlinger

Hårtap rammer opp til 50 prosent av mennene og 30 prosent av kvinnene og kan føre til tap av selvfølelse og selvtillit. Håravfall hos både menn og kvinner er antatt å være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert bruken av visse medikamenter, stress, genetikk og hormoner. Selv om det er ingen kur for androgen alopeci (gradvis hårtap) eller alopecia areata (hårtap i flekker), er det noen medisiner på markedet som brukes til å behandle tilstanden.

Minoxidil

Minoxidil fungerer for omtrent 19 prosent av kvinner og en liten prosentandel av menn i behandling av androgen alopesi (mannlig og kvinnelig mønster skallethet), som vanligvis oppstår på grunn av genetiske faktorer i løpet av en periode på flere år. For kvinner i særdeleshet, er imidlertid Minoxidil den mest effektive hårtap behandling på markedet. Ifølge americanhairloss.org, bør menn og kvinner begynne behandlingen tidlig å oppleve mindre skade hårsekken og behandlingen må fortsette på ubestemt tid for å bevare hårvekst. Minoxidil antagelig virker ved å strekke blodårene til å stimulere hårvekst. For tiden bare en 2 prosent oppløsning av minoxidil er tilgjengelig for å behandle kvinner, og opp til 5 prosent er tilgjengelig for menn. Minoxidil fungerer best på hår tap som oppstår i kronen området av hodebunnen. Minoxidil kan kjøpes over disk i de fleste stoff butikker.

Propecia / Proscar

Propecia arbeider for å blokkere dihydrotestosteron (DHT) produksjon, som er tenkt å angripe og ødelegge hårsekken og få den til å falle ut. Propecia arbeider i 65 prosent av menn og er effektiv i voksende hår i den øverste (topp-punkt), og mid-område av hodebunnen. Propecia er tatt i pilleform daglig og er tilgjengelig via resept bare. Propecia har vist seg å være effektive i både menn og kvinner, men kvinner som er gravide eller ammer bør ikke engang røre stoffet på grunn av muligheten for fødselsskader.

Kortison behandlinger

Alopecia areata er håravfall som oppstår når legemet avviser håret på grunn av en immunsystemrespons. Ifølge follicle.com, hvite blodceller angriper hårsekken og tvinge den inn i telogen (hvile) vekstfase som det aldri gjenvinner og det til slutt faller ut. Kortison behandlinger tilbys i form av aktuell steroid kremer, muntlig kortison tabletter og kortison injeksjoner levert i det berørte området. Kortison er antatt å redusere immunsystemet og inflammasjon respons og få håret til å gå tilbake til anagen (vekst) trinnet. Kortison behandling er tilgjengelig for både menn og kvinner.