Digidexo.com

Tegn og symptomer på STEMI

Tegn og symptomer på STEMI


Hjerteinfarkt kan komme i flere former, inkludert en ST hevningsinfarkt (STEMI). Denne form for hjerteinfarkt oppstår når blodtilførselen til hjertet er avskåret i lengre perioder av gangen. Når en av disse angrepene skjer, er det flere symptomer som kan tyde på at STEMI som skjer slik at du kan få ringe en ambulanse og komme til sykehuset før det er for sent.

Smerter og press

Smerter og press er to av de viktigste symptomene på en STEMI som er mest gjenkjennelig. En STEMI kan først manifestere seg som en klemme press på midten av brystet, som kan gå over i alvorlig atypisk brystsmerter som stråler ut fra brystet til skuldrene og overarmen, og kan også bli følt i rygg, nakke og kjeve, antyder MayoClinic.com.

Skin

En STEMI kan sees eksternt gjennom hvordan huden din reagerer. For eksempel med blodtilførselen blir rammet, kan huden din ta på seg en lys farge. Kroppen din kan også bli diaphoretic og begynne å strømme svette fra porene, selv om du er i et kaldt rom eller for tiden ikke utfører noen fysisk aktivitet. Huden kan også være kult å ta på, selv om det ser ut som du overoppheting.

Breathing

En vanlig symptom på en STEMI er åndenød, eller pustevansker, som kan variere i alvorlighetsgrad. Dette symptomet er ofte en av de første tegn på hjerteinfarkt og kan starte med dager eller uker før selve hendelsen inntreffer, ifølge Merck Medical Library.

Andre mulige symptomer

Flere andre symptomer kan ledsage en STEMI hjerteinfarkt og kan variere på tilstedeværelse og alvorlighetsgrad avhengig av din unike situasjon. Disse symptomene kan omfatte, oppkast, kvalme, svimmelhet, besvimelse, halsvene oppblåsthet, svakhet, eller en følelse av forestående undergang.