Digidexo.com

Hvordan å assimilere vitaminer

Den menneskelige kroppen krever næringsstoffer for å fungere og overleve. Mer enn 12 forskjellige vitaminer som er nødvendig for god helse. Disse vitaminene er naturlig tilstede i en rekke mat kilder, men matlaging, hermetikk og andre bearbeidingsmetoder ødelegge noen av disse. Mange enkeltpersoner ta ekstra vitaminer hver dag. Du kan forbedre kroppens evne til å absorbere og assimilere vitaminer fra mat og kosttilskudd ved å følge noen grunnleggende prosedyrer.

Hvordan å assimilere vitaminer

•  Spis et variert kosthold. Inkluder mat med høyt vitaminer og andre næringsstoffer. Begrens inntaket av tomme kalorier. Dette er matvarer med liten næringsverdi og mange inneholder høye nivåer av sukker og fett. Befeste din diett med ekstra vitaminer hvis du ikke klarer å konsumere et bredt spekter av matvarer, eller hvis du er vegetarianer. Velg en flere vitamin for å oppmuntre assimilering av enkelte næringsstoffer. Noen vitaminer er avhengige av nærvær av andre for absorption.

•  Reduser steketiden for mange typer mat. Damp eller steke grønnsaker for å unngå vitamin tap mot sterk varme. Substitute rå frukt for kokt og hermetisert varianter. Menneskekroppen assimilerer mer vitaminer fra mat spist i sin naturlige tilstand.

Ta ekstra vitaminer spesielt formulert for enkel absorpsjon og assimilering. Hvis du er over 50 år, kan du oppleve en redusert evne til å absorbere noen former for vitaminer, spesielt vitamin B12. Konsumere matvarer beriket med vitamin og velg krystallinsk form av supplerende B12 for best absorpsjon. Velg flytende vitaminer hvis du har problemer med å fordøye de i pilleform.

Ta vannløselige vitaminer regelmessig. Menneskekroppen er ute av stand til å lagre disse vitaminene i lange perioder av ganger, så fylle dem ved å konsumere ferske matvarer, inkludert frukt og mørk-fargede grønnsaker og belgfrukter. Ta fett-oppløselige vitaminer med mat for å sikre at tilstrekkelige mengder fett som er nødvendig for vitamin assimilasjon.

Drikk alkohol med måte, eller ikke i det hele tatt. Overdreven alkoholforbruk reduserer opptaket av vitaminer i noen individer og kan føre til vitaminmangel.