Digidexo.com

Hvordan finne ut om du er avhengige av teknologi

Hvordan finne ut om du er avhengige av teknologi


De fleste mennesker sjekke e-post i morgen, tekst hele dagen og multitask med flere forskjellige elektroniske enheter. Avvik fra et bestemt formål for å lese nyheter eller sjekke sportsresultater er mot sin hensikt, men ikke nødvendigvis et tegn på avhengighet. Teknologi blir en avhengighet når det ikke lenger hjelpemidler livet ditt, men forstyrrer den i stedet. Det er flere spørsmål som du kan stille deg selv for å finne ut om din bruk av teknologi har blitt en avhengighet.

Hvordan finne ut om du er avhengige av teknologi

Tenk på din sosiale liv. Spør deg selv om du har vært søker isolasjon og unngår sosiale møter, slik at ingen vil avbryte bruken av teknologien.

Tenk på din søvn tidsplan. Spør deg selv om overdreven bruk av teknologi har holdt deg våken til langt på natt, redusert den totale mengde søvn du får om natten og senket produktiviteten på jobb eller skole på grunn av tretthet.

Sjekk kroppen for symptomer på de dårlige vaner forbundet med overdreven bruk av teknologi. Har smerter i håndleddet forstyrre skrive? Har du spist mer junk food og gått opp i vekt som et resultat? Har du lagt merke til smerter i ryggen?

Forsøk på å konsentrere seg om en oppgave for en lengre tidsperiode. Tenk om trangen til å bruke en datamaskin eller mobiltelefon forstyrrer din evne til å utføre denne oppgaven.

Eksperimenter med å eliminere teknologi fra livet ditt. Kjenner du igjen noen tradisjonelle abstinenssymptomer - angst, hodepine, skjelvinger eller mangel på søvn - noe som resulterer fra dette eksperimentet?

Hint

  • Ikke bruk denne artikkelen som en erstatning for en faktisk diagnose. Hvis du tror du har en teknologi avhengighet, bør du oppsøke lege eller mental helse profesjonell.