Digidexo.com

Virkninger av Excess Serotonin

Virkninger av Excess Serotonin


Bilen er laget for å cruise på 70 mph. Hvis du hele tiden kjøre på 125 mph, vil bilen bli skadet og til slutt bryte ned. Beslektet med dette, hjernen fungerer best med visse nivåer av serotonin, som er et signalstoff som er involvert i søvn, minne og andre nevrologiske funksjoner. Skadevirkninger oppstå hvis for mye serotonin er til stede. Et overskudd av serotonin utvikles når serotonin selektive reopptakshemmere (SSRI) er foreskrevet. Disse legemidler brukes for å bekjempe depresjon, obsessiv-kompulsiv lidelse, panikk og bulimi, og gjør dette ved å øke serotonin i hver bane, og reseptoren i hjernen. Fordi SSRI øker serotoninnivået betydelig, kan det bli gitt ut til områder av kroppen der det ikke er nødvendig.

Symptomer som påvirker hjernen

Nevrologiske symptomer forekommer i nervesystemet, som er kommunikasjonsnettverket i kroppen. Noen av de nevrologiske symptomer på overflødig serotonin som er oppført av Mayo Clinic er som følger.

De med overskytende nivåer av serotonin noen ganger urolig eller rastløs.
Noen mennesker med forhøyede nivåer av serotonin erfaring forvirring eller hallusinasjoner.
Høye nivåer av serotonin kan produsere hypomani, som er definert som unormal spenning som er ofte preget av optimisme, overaktivitet og uvøren penger utgifter.
Enkelte føler engstelig og utvikle søvnløshet. Noen kan utvikle hodepine.

Symptomer påvirker kroppen

Kardiovaskulære symptomer er de som påvirker hjerte og bevegelse av blod gjennom kroppen. Sammen med flere andre symptomer - som skissert av Medline Plus - Følgende er et resultat av overflødig serotonin.

Noen individer opplever en forhøyet hjerterytme eller økt kroppstemperatur.
En forhøyet serotonin-nivå kan føre til raske endringer i blodtrykk.
Noen mennesker med overskytende nivåer av serotonin erfaring seksuell dysfunksjon.
De med høye nivåer av serotonin kan oppleve et tap av koordinasjon, rykninger muskler eller overaktive reflekser.
Gåsehud eller skjelving tider følge forhøyede nivåer av serotonin.
Kvalme, diaré og utvidede pupiller er noen av de mer milde symptomer forårsaket av forhøyede nivåer av serotonin.

Alvorlig serotonergt syndrom

Serotonergt syndrom er en potensielt livstruende tilstand forårsaket av et overskudd av dette kjemikaliet. Ifølge American Headache Society, migrene medisiner kombinert med vanlige antidepressiva som Celexa, Prozac, Zoloft, Paxil og Lexapro ofte føre til enkeltpersoner for å utvikle denne tilstanden. Alvorlige symptomer på serotonergt syndrom inkluderer høy feber, kramper, uregelmessig hjerterytme og bevisstløshet. Vanligvis er denne lidelsen diagnostiseres hvis tre av de nevnte symptomene er erfarne etter å ha tatt en SSRI. Selv om serotonergt syndrom vanligvis er løst innen 24 timer etter behandling, utvikler sykdommen seg raskt og fører til de berørte å bli syk svært raskt.