Digidexo.com

Hva er behandlingen for cervicitt?

Cervicitt er betennelse i livmorhalsen som vanligvis er forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer, intrauterin enheter for prevensjon, blir en tampong igjen i for lang tid, noen kjemiske Douches og noen virus som herpes. Forskjellige symptomene forbundet med cervicitt, men det er en rekke måter å behandle det.

Medisinering

Dersom cervicitt er forårsaket av en seksuelt overført sykdom som Chlamydia, leger vanligvis fore antibiotika såsom doksycyklin som er tatt to ganger om dagen i en periode på én uke. Doksycyklin inkluderer medisiner som Doryx og Vibramycin. Erytromycin, bedre kjent som Eryc, er foreskrevet av leger og er vanligvis tatt fire ganger om dagen i en uke for å behandle cervisitt. Ofloksacin, som Floxin, tas to ganger daglig i en uke. Azithromycin, populært kjent ved sitt merkenavn, Zithromax, er et antibiotikum består av fire kapsler som bør tas i en dose. Noen ganger er Douches som dreper bakterier som bor i skjeden og livmorhalsen også foreskrevet.

Kirurgi

For de som er tilbøyelige til å cervicitt, og som ofte blir det, leger utfører operasjonen for å ødelegge unormale celler på overflaten av cervix. Cautery, også kjent som varmekirurgi, anvender en probe kirurgi for å produsere en kontrollert strøm til å brenne og ødelegge skader celler. Det er en av de mest vanlige behandlinger, og er kjent for å forårsake mild til moderat smerte. Smerten er imidlertid utholdelig og varer bare i løpet av prosedyren. Cryosurgery, også kjent som fryse eller kald kirurgi benytter lystgass eller karbondioksidgass for å fryse det påvirkede vev. Den lystgass eller karbondioksid blir administrert ved hjelp av et instrument som ligner på en pistol, snarere enn en probe. Denne fremgangsmåten kan føre til en følelse av kulde eller kramper som også er en utholdelig smerte og går bort ganske raskt.

Laserbehandling

Laserbehandling er en av de mer populære måter å behandle cervisitt og er vanligvis brukes når det er store områder med unormal vev som trenger å bli behandlet. Denne typen behandling benytter en intens stråle av lys for å fjerne unormale vev. Som cryosurgery, kan mild, men utholdelig kramper merkes under behandlingen. I motsetning cryosurgery imidlertid en varm følelse vil merkes i stedet for en kald.
Før du tar noen medisiner, sørg for å konsultere legen din først. Du kan også diskutere mer om de behandlinger som er tilgjengelige for cervicitt med legen din før du gjennomgår noen av de kirurgiske prosedyrer.