Digidexo.com

Symptomer på Breathing Black Mold

Du har sikkert hørt om farene ved svart mold, og du kan lure på om du har vært utsatt for. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har konsekvensene av eksponering for svart mold blitt overdrevet for de fleste, men for noen er reell fare. Du bør være kjent med symptomene slik at du vil gjenkjenne dem hvis de vises i din familie.

Identifikasjon

Black mold, eller noen ganger giftig svart mold, er det vanlige navnet som brukes for å referere til stachybotrys chartarum. Dette er en spesiell type av mugg spore som vokser på materialer som inneholder cellulose, slik som sheetrock eller tre, i nærvær av konstant fuktighet. Mange typer mold er svart, men er ikke nødvendigvis "svartsopp". Stachybotrys mugg er faktisk en grønn-svart.

Betydning

Tidlige rapporter om svart mold beroliget publikum at bare én til tre prosent av husene hadde de giftige sporer. Men i 1997, Susan Flappan, en miljø helse spesialist med Barnas Mercy Hospital, fant Stachybotrys sporer i 30 til 40 prosent av pasientenes hjem hun studerte. Mens absolutte tall er ikke kjent, synes det klart at svart mold kan være et større problem enn først teoretisert. Det er fornuftig å være kjent med symptomer på mold eksponering så vil du gjenkjenne dem hvis de dukker opp i familien din.

Symptomer

De vanligste symptomer på eksponering for svart mold er lik symptomene på forkjølelse eller influensa, noe som kan gjøre dem vanskelig å gjenkjenne. Du kan oppleve hodepine eller sår hals, diaré, konstant trøtthet eller en generell følelse av sykdom. I noen tilfeller kan du utvikle hår eller hud problemer, som for eksempel håravfall eller utslett.

Måten å fortelle disse symptomene er ikke bare en forkjølelse eller influensa er at de ikke vil gå bort over tid. Du kan oppleve dem forverring og minske, men som kan være relatert til hvor mye tid du tilbringer i ditt hjem i stedet for en kontinuerlig forbedring av symptomene.

Komplikasjoner

Eksponering for svart mold blir mer av et problem i de med allergi, astma eller lungesykdom. I disse menneskene, kan eksponering føre til luftveisproblemer som hoste, pipende pust eller pustevansker. Det kan forverre eksisterende forhold, så det kan bli sett på som en forverring av det opprinnelige problemet heller enn relatert til mold eksponering.

Noen tilfeller av idiopatisk pulmonal blødning, noe som betyr blødende lunger, hos spedbarn skal ha blitt knyttet til svart mold eksponering. Ifølge CDC, har denne koblingen ikke blitt bevist, og videre studier må gjøres.

Forebygging / løsning

Hvis du har et problem med mugg, betyr det at du har overflødig fuktighet fra et sted. Ditt første skritt er å finne ut hvor det er og løse problemet slik at mugg ikke vil bare komme tilbake.

Ifølge CDC, kan svartsopp renses på samme måte som en hvilken som helst form, ved hjelp av en løsning av en kopp av blekemiddel i en liter vann. Dette vil fungere på hardt underlag. Porøse eller absorberende overflater, for eksempel teppe, sannsynligvis må kastes. Det er viktig å bli kvitt alle de muggsporer, fordi selv døde sporer kan forårsake allergiske reaksjoner. Sørg for å ha masse ventilasjon, bruk hansker og vernebriller og aldri blande blekemiddel med ammoniakk. Hvis du er usikker på hvordan du går frem, kan det være lurt å ringe en profesjonell.