Digidexo.com

Symptomer på sår hals

Sår hals, også referert til som faryngitt, kan være forårsaket av infeksjoner, allergier eller livsstilsfaktorer som røyking, drikking eller langvarig roping. Heldigvis kan symptomene på en sår hals ofte bli behandlet hjemme med hydrering, pastiller og smertestillende.

Svelgeproblemer

Problemer med å svelge mat og drikke er ofte et tidlig symptom på en sår hals, og babyer med sår hals kan nekte flaske eller bryst.

Tørrhet

Mennesker med en sår hals kan oppleve en følelse av tørrhet eller scratchiness, og kan beskrive følelsen som en "kile" eller en "frosk" på baksiden av halsen.

Heshet

Sår hals som er irritert og betent kan føre mennesker til å utvikle en hes eller hese stemme, noe som kan gjøre å snakke vanskelig.

Slim

Dreven slim kjører ned på baksiden av halsen kan utvikle seg i mennesker med en sår hals, og slimet kan føre til en dårlig smak og unormal følelse i munnen.

Pain

Mennesker med en sår hals kan merke smerter ved pusting eller snakke, og halsen og lymfeknuter kan være sår eller øm å ta på.

Hevelse

Hevelse og rødhet på innsiden av halsen og munnen kan utvikle seg i mennesker med sår hals, og betennelsen kan strekke seg inn i mandlene og lymfeknuter i halsen.