Digidexo.com

Hvordan Unn Trette Symptomer

Tretthet kan forårsakes av mange forhold. En medisinsk undersøkelse er nødvendig for å avgjøre hva som er årsaken til at du har symptomer på tretthet. Legen kan foreslå blodprøver for å sjekke for infeksjon eller anemi. Anemi kan føre til at du føler deg trøtt, selv om du får nok søvn. Etter legen din bestemmer årsaken til din trøtthet, vil han anbefale behandling. Det finnes tiltak du kan gjøre for å behandle din tretthet.

Hvordan Unn Trette Symptomer

•  Få en sjekk opp. Du trenger å få en helsesjekk for å finne ut hvorfor du har symptomer på tretthet. Tretthet og utmattelse kan være forårsaket av mange forhold, så legen kan bestille medisinske tester for å utelukke alvorlige forhold. Sørg for å fortelle legen din dersom du opplever andre symptomer som følger med din tretthet som feber, smerter, kortpustethet eller følelser av depresjon.

Spør om medisinering. Hvis tretthet er forårsaket av en sykdom som for eksempel infeksjon, kan legen forskrive antibiotika. Etter at infeksjonen er behandlet, vil du føle deg bedre og har mer energi. Reseptbelagte medisiner annet enn antibiotika kan være effektive for andre forhold som kan være årsaken til din trøtthet, for eksempel hjertetilstanden og leddgikt.

Få litt mosjon. Trening kan ha dramatiske effekter på utmattelse og tretthet. Det kan bidra til å forhindre leddstivhet som kan føre til tretthet, og bedrer blodsirkulasjonen. Trening kan også bidra til å avlaste depresjon som kan føre til tretthet og tretthet. Kontroller at du sjekke med legen din før du starter et treningsprogram.

Spis sunt. Et dårlig kosthold kan bidra til tretthet. Pass på at du spiser et sunt kosthold, rikt på frukt, grønnsaker og helkorn. Ikke glem å legge kalsium rik meieriprodukter og protein i kostholdet ditt. Sunt kosthold kan gi viktige vitaminer og mineraler som du kan mangelfull på. Vitamin og mineral mangler kan bidra til følelsen svak og sliten. Spise sunt kan fremme helbredelse og bidra til å forbedre de forhold som er ansvarlig for dine tretthet symptomer.

Få nok søvn. Mange ganger er årsaken til tretthet på grunn av mangel på søvn. Hvis det er mulig, holde på en søvn tidsplan og gå til sengs på samme tid hver kveld. Ikke spis tunge måltider rett før sengetid eller gjøre kraftig mosjon rett før sengetid, fordi dette kan forstyrre en god søvn. Prøv å ta et varmt bad eller dusj et par timer før sengetid, fordi dette vil hjelpe deg å sove mer tungt. Dagtid tretthet kan være forårsaket av søvnforstyrrelser. Legen kan anbefale en søvn studie for å fastslå om du har en søvnforstyrrelse som forårsaker en forstyrrelse i søvne.

Hint

  • Tregere. Prøver å multitaske eller prøver å gjøre for mye kan slite deg ut og føre til at du blir fort slitne.
  • Hvis symptomene på tretthet og utmattelse er vedvarende og alvorlig, varsle lege. Disse symptomene kan være forårsaket av en alvorlig tilstand som krever legebehandling.