Digidexo.com

Hvordan redusere sjansene for en Stroke

Mange har risikofaktorer som predisponerer dem til et slag. Men mange slag kan forebygges når du forstår dine personlige risikofaktorer og lære å håndtere dem. Se legen din for en komplett medisinsk undersøkelse for å utelukke eller behandle pre-eksisterende forhold som kan føre til hjerneslag. Du og legen din bør diskutere dine risikofaktorer og ting du kan gjøre for å fremme en sunn livsstil. Redusere risikofaktorer for hjerneslag kan være enkle eller svært utfordrende.

Bruksanvisning

Se legen din for en grundig sjekk. Dersom legen finner at du har forhold som kan føre til hjerneslag, kan han anbefale behandling for å redusere risikoen. Din eksamen kan omfatte en blodtrykkskontroll, til blodprøver avgjøre om blodet levrer seg skikkelig, og hjertetester.

Hvis du har høyt blodtrykk, ta blodtrykket medisinering. Høyt blodtrykk er en ledende årsak til slag, og ved å ta medisiner for å kontrollere blodtrykket ditt, kan du redusere sjansene for å få slag. Sørg for at du går til legen din regelmessig slik at han kan overvåke blodtrykket.

Hvis du har diabetes, ta medisiner. Diabetes kan bidra til risiko for slag, og du kan redusere risikoen ved å holde blodsukkeret stabilt. Overvåke blodsukkeret ditt og holde glukose meter i god stand for å sikre nøyaktige blodsukkermålinger.

Ikke glem eventuelle nødvendige hjerte medisiner. Hjertesykdommer som atrieflimmer kan bidra til et slag. Atrieflimmer fører til at hjertet til å pumpe uforutsigbart og rask, noe som resulterer i en uregelmessig hjerterytme. Denne tilstanden kan føre til sammenslåing av blod i hjertet, som kan danne en blodpropp som kan reise til hjernen, noe som resulterer i et slag. Hvis du har en uregelmessig hjerterytme, vil legen forskrive medisiner for å regulere det og dermed redusere sjansen for å få slag.

Øvelse daglig. Trening er viktig for å holde vekten, blodtrykket og blodsukkeret under kontroll. Fedme, hypertensjon og diabetes er alle risikofaktorer for hjerneslag som kan forbedres ved hjelp av et omfattende treningsprogram. Sjekk alltid med legen din før du starter et treningsprogram.

Tips og advarsler

  • Slutte å røyke. Røyking kan føre til arterie skader og høyt blodtrykk, som er risikofaktorer for hjerneslag. Spør legen din for å anbefale behandlingstilbud som kan hjelpe deg å slutte å røyke.
  • Hvis du opplever en alvorlig hodepine, nummenhet eller prikking i noen del av kroppen din, hengende i øyet eller munnen, manglende evne til å bevege seg, svakhet, eller talevansker eller svelge, ring for akutt hjelp. Disse symptomene kan signalisere et hjerneslag og krever umiddelbar medisinsk behandling.